Aha: deze shampoo-ingrediënten zijn essentieel bij het tegengaan van haaruitval

Good to know!

Merk jij steeds meer dat je last hebt van haaruitval, maar heb je geen idee hoe dat komt? Wellicht ligt het aan de producten die je voor je haar gebruikt, denk bijvoorbeeld aan shampoo of conditioner. Precies daarom heeft She Finds verschillende haarexperts aan de tand gevoeld om er zo achter te komen welke producten je het beste kunt gebruiken tegen haaruitval.

Biotine

Allereerst is het belangrijk om haarproducten te gebruiken waar biotine (vitamine B7) in zit. Biotine is namelijk een hele belangrijke voedingsstof. Niet gek dat veel oudere mensen dus vaak biotine als supplement nemen. Dermatoloog Ghanima Abdullah zegt er het volgende over: “Als je een shampoo gebruikt met biotine als hoofdingrediënt, kun je op meerdere manieren de vruchten plukken van deze vitamine. Biotine is het ingrediënt dat je moet zoeken in shampoo als je dikker, voller en gezonder haar wilt.”

Palmbladeren

Ook de zegepalm kan een goed effect hebben op je haar. En nee, dan bedoelen we natuurlijk niet dat je palmbladeren op je hoofd moet leggen. Als bladeren van deze palm namelijk verwerkt zijn in je shampoo, kan dat erg voordelig werken bij het tegengaan van haaruitval. Haarexpert Rebecca Hilton vertelt dan ook dat het een zeer gewild ingrediënt is op het gebied van haarverzorging. “Het extract van de bessen van de Serenoa Repens-plant wordt al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder haaruitval”, aldus Hilton.

Conclusie

Al met al is het dus heel erg belangrijk dat je de juiste shampoo kiest voor je haar. Dermatoloog Dr. Elaine Kung vertelt dan ook dat het cruciaal is, omdat ‘shampoos niet alleen de hoofdhuid reinigen, maar ook schade aan de haarschacht voorkomen’. Goed opletten welke ingrediënten er in shampoo zitten is dus een must.

Zo vertelt ze dat sommige shampoos wel dertig ingrediënten hebben, terwijl er andere shampoos slechts vier ingrediënten hebben. De experts zijn het er daarom allemaal over eens dat je sowieso moet checken of er biotine en palmbladeren in zijn verwerkt. Vertrouw je het alsnog niet helemaal? Ga dan in gesprek met een arts om te kijken wat voor jouw lokken het beste werkt.

Bron: She Finds | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws