Deze 3 supplementen werken het beste tegen haaruitval

Wij weten wat we in ons mandje stoppen bij de drogist!

Waar slechts een klein deel van de vrouwen gezegend is met een eeuwig volumineuze coupe, krijgen de meeste van ons op een gegeven moment te maken met haaruitval of dunner wordend haar. Gelukkig zijn er een aantal supplementen die kunnen helpen om je haar sterker te maken. We zetten ze op een rijtje.

1. Vitamine D

De kans is groot dat je vitamine D vooral associeert met zonneschijn en gezonde botten. Toch kan deze vitamine ook een belangrijke rol spelen in de gezondheid van je haar en hoofdhuid. Onderzoek heeft aangetoond dat kaalheid bij vrouwen soms veroorzaakt wordt door een tekort aan vitamine D. Hoog tijd dus om te checken of je hier wel genoeg van binnenkrijgt. Het beste is natuurlijk om vitamine D vooral via voeding binnen te krijgen. Dat kun je doen door meer vette vis, eieren en vlees te eten. Is dit voor jou niet haalbaar, dan kun je als aanvulling vitamine D-supplementen slikken.

2. Biotine

Biotine (ook wel bekend als vitamine H of vitamine B8) is een vitamine die veel aan haarproducten wordt toegevoegd, en dat is niet voor niets. Het verhoogt namelijk de bloedsomloop naar de hoofdhuid, waardoor de haargroei wordt bevorderd. Een gebrek aan biotine in je dieet kan dan ook logischerwijs tot haaruitval leiden. Je vindt deze supervitamine in eieren, lever, melk, noten en pinda’s. Maar again: ook hiervan kun je ‘gewoon’ een potje supplementen halen bij de plaatselijke drogist. Let er wel altijd op dat je deze als aanvulling gebruikt, en niet als vervanging.

3. Pompoenpitolie

Een supplement waar je waarschijnlijk nog niet veel over hebt gehoord is pompoenpitolie. Ook hiervan is recent wetenschappelijk bewezen dat het helpt tegen dunner wordend haar en haaruitval. De olie zelf kun je gebruiken bij het koken of zelfs direct op je haar aanbrengen, maar er zijn ook tabletjes verkrijgbaar die de olie in een hoge concentratie bevatten. Pompoenpitolie is overigens niet alleen goed voor gezond haar, maar ook voor een gezond lijf!

Bron: She Finds | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws