De ‘old money’ bob is hét kapsel van 2024

Tijd voor een tripje naar de salon!

Van curtain bangs naar wolf cut: ook in de kapsalon volgen de trends elkaar steeds sneller op. Eén coupe die je dit voorjaar overal gaat zien is de zogenaamde old money boblijn. Wij praten je bij!

Old Money

De tijd dat we onze lokken massaal lang lieten groeien ligt inmiddels al even achter ons. Anno nu zijn pixies, korte koppies, en beeldige bobs helemaal hot. Natuurlijk valt hiermee ook volop te variëren, maar de trend du moment lijkt toch echt de volumineuze old money-bob.

Who What Wear legt de look als volgt uit: “Deze bob heeft een super-elegante, verzorgde afwerking, en zit vaak op een lijn met of loopt nét door onder de kaak. (…) Qua styling draait het helemaal om volume vanaf de haarwortel, bouncy krullen, en stralende puntjes.” Harper’s Bazaar legt uit: “De is een volle en luxueuze haarstijl met strakke lijnen en minimale laagjes, gecombineerd met een volumineuze, luchtige föhnstyling.”

Old money bob

Ook verschillende celebs hebben zich al getoond in zo’n romantische en veelzijdige bob.

Van Brits model Jourdan Dunn

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jourdan Dunn (@jourdandunn)

…Tot Zendaya!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

De Dune-actrice en it girl van het moment laat meteen zien dat je met enkele strategische laagjes voor extra volume kunt zorgen, en tegelijkertijd je gezicht op je voordeligst doet uitkomen. Natuurlijk is dat met een snoet als Zendaya niet héél moeilijk, maar ach.

Bovendien hóeft zo’n old money bob niet altijd op en top gestyled te zijn. Model Elsa Hosk laat zien dat ook een meer casual bob nog één en al stijl ademt, zolang je je lokken maar goed verzorgt en van genoeg volume voorziet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Styling-tips

Bovendien is de look op veel verschillende manieren te stylen. Hierdoor is er altijd wel een variant die jouw piekfijn verzorgde gezichtje extra goed doet uitkomen. Stylist Tom Smith raadt aan: “Vraag je kapper om een lengte die bij jouw gezicht en verhoudingen past. Tussen je sleutelbeenderen en de kaak werkt het best, met een middenscheiding of zijscheiding.”

Ook verklapt hij aan Harper’s Bazaar: “Als je gezicht breder is, kies dan voor een langer model. Heb je een langer of dunner gelaat, laat de lengte dan dichter bij je kin uitkomen.”

Wij nemen deze kiekjes in elk geval mee ter inspiratie voor ons volgende salonbezoek!

Bron: Who What Wear, Harper’s Bazaar | Beeld: NL Beeld

 

 

Laatste nieuws