Vettig haar bij het opstaan? Zo laat je je lokken stralen!

Aha!

We zorgen goed voor onze kapsels. Toch wil het soms gebeuren dat onze lokken schijnbaar vanuit het niks vettig aanvoelen. Ontdek jij na het opstaan ook wel eens dat je tijdens je schoonheidsslaapje een greasy coupe hebt ontwikkeld? Dit is waar dat vandaan komt én hoe je het voorkomt!

Stralende lokken

Je stapt met ’t goede been uit bed, trekt de stijlvolle outfit aan die je de dag ervoor klaar gelegd hebt, maar wanneer je in de spiegel kijkt, spot je dat je lokken schijnbaar in één nacht een flinke hoeveelheid vettigheid hebben verzameld. De snelste oplossing? Een snelle coupe knot! Hoewel een messy bun anno nu helemaal hip is, is de lijn tussen chic rommelig en onverzorgd slonzig soms erg dun. Bovendien willen we niet standaard met een vlotte knot ten tonele verschijnen – we geven niet voor niets goed geld uit aan salonbezoekjes en dure verzorgingsproducten. We willen strálen met onze lokken!

Drogen

Vet haar willen we dan ook liever voorkomen dan verbergen. Wat blijkt? Veel vrouwen ervaren dat het wassen van de haren in de avonduren ’s ochtends voor vet haar zorgt. Volgens experts is het slapen met nat haar misschien niet optimaal voor je lokken, maar betekent het niet dat het hierdoor automatisch vet wordt. Wat volgens hen wél vaak het geval is, is dat we ons haar niet de tijd geven om goed droog te worden. Doordat de wortels nog niet droog genoeg zijn, zorgt het ervoor dat we ’s ochtends wakker worden met vettig haar.

Shampoo

Het ligt dus niet aan de shampoo die je gebruikt en het laten staan van de conditioner heeft er ook geen invloed op. Wil je ’s ochtends opstaan met mooi haar, maar heb je geen zin om alles zo vroeg in de ochtend te moeten doen? Zorg dan dus dat je haar ’s avonds goed gedroogd is, voordat je je bed instapt.

Less is more

Daarnaast geldt natuurlijk dat allerlei andere zaken ook invloed kunnen hebben op je haar en hoofdhuid. Van hormoonschommelingen tot het weer – je hebt er simpelweg niet altijd controle over.

Waar je wél rekening mee kunt houden, is de gezondheid van je hoofdhuid. En deze behoud je dus juist door niet te vaak je haren te wassen. Zo legt expert Claudia Zocco uit aan Marie Claire: “Een gezonde hoofdhuid produceert van nature de perfecte hoeveelheid talg, een vetachtige substantie die essentieel is voor de bescherming van de hoofdhuid. Shampoo reinigt het haar en de hoofdhuid, maar verwijdert ook de natuurlijke talg. Door intensief te reinigen, activeer je dus de talgproductie en wordt je haar vettig.”

Kortom: douche niet te vaak én laat je lokken goed drogen voor je in bed stapt. Zo kom jij ook met een zijdezachte coupe goed voor de dag.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Beau Monde archief, Marie Claire | Beeld: Adobe Stock

 

Laatste nieuws