Prinsessen aan de pils: deze royal ladies lusten wel een pintje

Cheers!

Bier drinken niet ladylike? Think again! Een pintje op z’n tijd is heurt er ook voor royal ladies gewoon bij. Enne, dat gebeurt echt niet alleen maar achter de paleismuren. We zetten een aantal van onze favoriete momenten van prinsessen en andere hoogheden aan de pils voor je op een rij.

Hertogin Meghan

Als oprichter van de Invictus Games is prins Harry bij elke editie present, zo ook afgelopen jaar in het Duitse Düsseldorf. Hier draaide het natuurlijk om de atleten en hun verhalen – veteranen die zichzelf herontdekt hebben als ware topsporters. Maar de camera’s waren ook regelmatig gericht op Harry en Meghan, die (bijna) elke dag van het drukke programma langs de lijn zaten om de sporters toe te juichen. Enne, een klein borreltje hoort daar natuurlijk bij!

Meghan
NL Beeld

Meghan lijkt erg van haar pilsje te genieten. Al verdenken we haar er wel van deze van iemand gestolen te hebben, getuige het pruilende hoofd van manlief…

Prinses Kate

Prins William en prinses Kate maakten vorig jaar een heerlijk casual ritje met de metro in London. Niet zomaar één, maar de Elizabeth Line, de metrolijn die vernoemd is naar wijlen de Queen. De reis bracht de prins en prinses van Wales uiteindelijk naar een Londense pub. Eenmaal in de Dog and Duck geniet het stel van een welverdiend prinselijk pintje.

Meghan
NL Beeld

De pale ale is speciaal voor de kroning van Charles en Camilla gebrouwen en William krijgt de eer om de eerste te tappen. Fun fact: dat was volgens de serveerster ‘de perfecte pint’!

Kroonprinses Victoria

Tijdens een driedaags bezoek van kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden aan de UK eind vorig jaar,  was een van hun eerste stops een typisch Britse ervaring: een biertje drinken in een plaatselijke pub. Het stel stapte goedgemutst The Three Blackbirds in Newmarket binnen, waar de toekomstige koningin van Zweden voor zichzelf een pintje tapte.

Victoria
NL Beeld

Ze hief het glas en genoot zichtbaar van haar zelfgetapte ijsbrekertje!

Koningin Máxima

Ook op Nederlandse bodem wordt er vorstelijk genoten van een goed glas Hollandse hop. Máxima bezocht in 2021 een bierbrouwerij in Limburg, waar ze vervolgens eigenhandig hopbellen plukte voor haar ‘Gulpener Maximale Hop’. Tja, wat heeft onze koningin eigenlijk niet op haar naam staan?

Máxima
NL Beeld

Wel werd er nog even gecheckt hoeveel procent zo’n pilsje nu eigenlijk bevat. Zou Hare Majesteit hier een snelle berekening maken van hoeveel bier ze zou kunnen drinken onder werktijd?

Bron: Beau Monde archief, NL Beeld, NU.nl | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws