Windsors nemen afscheid van overleden Thomas Kingston

Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Eind vorige maand kwam het droevige nieuws naar buiten dat Thomas Kingston, de echtgenoot van Lady Gabriella Kingston, plotseling was overleden. Gisteren nam de familie afscheid van hun geliefde broer, zoon, en echtgenoot.

Thomas Kingston

In september 2018 kwam Buckingham Palace met blij nieuws: Lady Gabriella Kingston, de dochter van de Prince en Princess Michael of Kent, Marie-Christine en Michael, was verloofd.

Hun bruiloft, die enkele maanden later plaatsvond in de St George’s Chapel te Windsor werd natuurlijk bijgewoond door allerlei royals, waaronder ook Queen Elizabeth en Prince Philip.

thomas kingston gabriella kingston bruiloft
Beeld: NL Beeld

Eind vorige maand kwam het sprookje echter plotsklaps ten einde: op 27 februari liet Buckingham Palace weten dat Thomas Kingston dood was aangetroffen bij z’n ouderlijk huis. Onderzoek stelde een schotwond aan het hoofd vast als doodsoorzaak, waar Thomas hoogstwaarschijnlijk zelf verantwoordelijk voor was. Er werd namelijk een pistool vlakbij z’n lichaam gevonden, en er werd geen bewijs aangetroffen dat zou wijzen op verdachte omstandigheden.

Afscheid

In de Chapel Royal van St James’s Palace heeft de familie gisteren afscheid genomen van Thomas. Hierbij waren naast Gabriella en haar ouders ook prins William, prins Edward, de Duke of Kent, en prinses Alexandra, de Honourable Lady Ogilvy aanwezig. In totaal woonden zo’n 140 mensen de dienst voor de zakenman bij. Na afloop werd hij in besloten kring gecremeerd.

Het koningspaar, Charles en Camilla, liet hierbij overigens verstek gaan. Buckingham Palace deelde volgens Royalty watcher Rebecca English dat Charles ‘momenteel niet in staat is om evenementen van een dergelijke grotere schaal’ bij te wonen, en dat Camilla zich had toegelegd op het hosten van de WOW-receptie te paleize.

De dienst die gisteren plaatsvond, was relatief klein. Deze werd gevolgd door een receptie te St James’s Palace. Buckingham Palace zou mogelijk op korte termijn nog een grotere herdenkingsdienst voor Thomas willen organiseren.

Verklaring

Eerder werd namens de familie van Thomas al een verklaring gegeven op zijn overlijden. “Het is met diepe droefheid dat wij de dood van Thomas Kingston, onze geliefde echtgenoot, zoon en broer, aankondigen. Tom was een uitzonderlijke man die het leven van iedereen die hem kende, verlichtte. Zijn dood is als een grote schok gekomen voor de hele familie, en wij vragen u om onze privacy te respecteren, terwijl wij zijn heengaan betreuren.”

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

Bron: @RE_DailyMail via X, Sky News | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..