Billenknijpen geblazen voor Wim-Lex tijdens bloedstollende schaatswedstrijd

De koning zat duidelijk op het puntje van zijn stoel.

Dat Willem-Alexander een fervent sportliefhebber is, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. De koning is regelmatig op de tribune van een sportwedstrijd te vinden. Maar waar dat meestal gepaard gaat met een hoop vrolijke kiekjes waarop hij juichend en lachend te zien is, was de stemming bij het WK shorttrack afgelopen zondag een stuk somberder.

WK shorttrack

Tussen alle werkbezoeken door had Wim-Lex had afgelopen zondag een uitje dat hij niet alleen als koning, maar ook als oprechte sportliefhebber bijwoonde. De vorst zat op de tribune van het WK shorttrack in Rotterdam, waar hij de oranje schaatsers toejuichte.

Fanatiekeling

Nu weten we dat onze koning nogal fanatiek uit de hoek kan komen. We herinneren ons bijvoorbeeld nog de beelden van de Olympische Spelen in 2008, toen Willem-Alexander en Máxima de Nederlandse sporters eerst trots, maar beheerst toejuichten…

Beeld: NL Beeld

…Maar zich uiteindelijk toch niet zo goed in bleken te kunnen houden.

Beeld: NL Beeld

Voordat we deze gezichten van het koningspaar weer kunnen verwachten moeten we nog een paar maandjes geduld hebben (de Olympische zomerspelen gaan van start in juli), maar afgelopen weekend kon Wim-Lex alvast even oefenen. Deze keer was het echter een stuk makkelijker om z’n gezicht in de plooi te houden, want veel om te juichen was er niet.

Tranen en valpartijen

Het WK shorttrack kenmerkte zich voor de Nederlandse schaatsers zondag vooral door tranen en valpartijen. Het resulteerde in een net zo ernstig gezicht van de koning.

Beeld: NL Beeld

Het WK leverde de vrouwen alleen een gouden plak op bij de relay. Desondanks laat de koning op Instagram weten dat hij trots is op de sporters.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

“Wat een prachtig shorttrackweekend met een heroïsch gevecht in de finale”, schrijft hij. “Het was een strijd tot de laatste ronde, waarop iedereen terecht op het puntje van de stoel zat. Het was fantastisch getuige te mogen zijn van deze race en uiteindelijk de Nederlandse vrouwen goud te zien winnen. We feliciteren Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof en Michelle Velzeboer met deze overwinning.”

Bron: Blauw Bloed, Instagram @koninklijkhuis | Beeld: NL Beeld, Instagram @koninklijkhuis

Laatste nieuws