Deens koningspaar straalt bij bijzondere primeur

Dat smaakt naar meer!

De Deense koning Frederik en koningin Mary hebben nu een ruime twee maanden de tijd gehad om te wennen aan hun nieuwe titels. En bij zo’n promotie, hoort ook een nieuwe set verantwoordelijkheden. Maandagavond had het koningspaar de eer om voor het eerst in vol ornaat zo’n belangrijk evenement te hosten!

Vorstelijk diner

Eens per regeerperiode staat er een belangrijk diner op de agenda van de Deense royals: de zogeheten Statsrådsmiddag. Dit is een uniek diner met de Deense Raad van State, net zoals onze Oranjes elke twee jaar de leden van de Raad van State een diner aanbieden.

In Denemarken vinden deze diners over het algemeen eens per regeerperiode plaats in januari. Maar goed: met het aftreden van Margrethe, is de boel dit keer met een paar maanden verplaatst. En wat ons betreft was het ’t wachten waard, want het koninklijk paar ziet er stralend uit in de kiekjes van de grote avond!

Bescheiden glamour

Zoals we de Denen kennen, was er geen sprake van overdaad en eindeloze nieuwe designerstukken. Welnéé.

Koningin Mary poseert hier namelijk in een outfit van hofleverancier Malene Birger, die bestaat uit een stijlvolle zwarte top met een boothals en een rok die van top tot teen voorzien is van een glanzende, metallic fringe die lijkt te bestaan uit eindeloze glanzende muntjes.

De experts achter de Royal Fashion Police hebben de rok weten te identificeren als een exemplaar dat Mary in 2019 én in 2007 al eens uit de kast trok. Inmiddels zijn we ongeveer zeventien jaar verder, maar we moeten toegeven: dit kleedje mag Mary wat ons betreft nog véél vaker recyclen! Om haar look af te maken, droeg Mary enkele stukken uit de robijnen parure, hoewel ze de fleurige tiara dit keer achterwege liet.

Overigens willen we ook graag de outfit van Deense premier Mette Frederiksen even uitlichten. In haar gouden japon van ontwerper Jesper Høvring straalde de politica de camera’s tegemoet tijdens het fotomoment op de trappen van het paleis.

Hopelijk gaan we de komende tijd nog héél veel meer van dit soort fijne glam-momenten van Mary zien!

Bron: Instagram @royalfashionpolice, Billed Bladet | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws