Yes: Downton Abbey krijgt een derde film

Eén van de actrices uit de serie en films viel meteen met de deur in huis.

Hoewel er al een langere tijd geruchten rondgingen over een derde film van de hitserie Downton Abbey, is het hoge woord er eindelijk uit. Actrice Imelda Staunton (Lady Maud Bagshaw) onthulde in gesprek met BBC Radio 2 namelijk dat er dan tóch een nieuwe film aan zit te komen. Hooray!

Derde film

“Er komt een laatste film“, kondigde de actrice aan. Speaking off met de deur in huis vallen! Toch is de aankondiging een beetje dubbel. Zo zijn we natúúrlijk superenthousiast dat ons favoriete kostuumdrama een derde deel krijgt, maar het is ook een bevestiging dat er na deze nieuwe film écht geen nieuwe film komt.

En hoewel het grote nieuws lang op zich heeft laten wachten, komt het niet als een grote verrassing. In 2022 werd namelijk al duidelijk dat Julian Fellowes, maker van de serie en films, toe dat hij wel open stond voor een nieuwe film. “Als er een grote vraag naar is en iedereen [de personages] terug wil zien, dan zou ik zeker geen nee zeggen. Ik heb al geaccepteerd dat wanneer ik kom te overlijden, Downton het hoofdonderwerp is van elk artikel over mij. Dus ik kan maar beter zo lang mogelijk van deze reis genieten. Ik weet het nog niet. Het ligt aan het publiek denk ik”, aldus de maker tegen Town & Country, twee jaar geleden.

Vervolg

Producent Gareth Neame zei na de release van de tweede film dat het team graag door zou gaan met het maken van de films zolang er nog steeds vraag naar meer is. “We kunnen doorgaan met deze mensen zolang het publiek ze wil blijven zien en zolang ze ervan genieten,” zei hij toen in een aflevering van Variety’s Strictly Business podcast.

Bedenker Julian Fellowes was het duidelijk eens met zijn collega en wist aan Radio Times te vertellen: “Je weet nooit of er meer gewenst is,” zei hij in 2022. “Na elke serie, na de eerste film en nu na de tweede, heb ik elke keer hartverscheurend afscheid genomen van deze mensen… en dan zijn we hier weer terug.”

“Ik heb ze allemaal verzonnen, ik ben hun vader, en ik voel wel een soort verplichting tegenover hen, en ik ben dol op ze”, vervolgde hij. “Het klinkt nogal romantisch om dat te zeggen, maar je wilt ook echt een goede avond geven aan de mensen die ons al zoveel jaren trouw zijn. Mensen praten over toneelstukken en verdere films, maar ik denk dat een vervolg pas duidelijk zal worden als er een sterke vraag naar is. Als dat is wat de mensen willen, dan zal ik me er niet tegen verzetten.” Wij verheugen ons er in ieder geval zeker op!

Bron: Nouveau, Vogue, Beau Monde archief | Beeld: Downton Abbey

Laatste nieuws