Albert steunt Charlene na claims over bizarre uitgaven en illegale nanny’s

'Ze gaf 77.000 euro uit op één dag', aldus geheime notities.

Never a dull moment in Monaco! Ein-delijk leek de rust wedergekeerd aan het hof, nu prinses Charlene weer terug is bij prins Albert en zij zich steeds vaker en plein public laat zien. Het prinselijk paar lijkt nu echter het middelpunt van een fors financieel schandaal. In gesprek met Paris Match haalt Albert uit naar de verhalen.

Schandaal op de rots

Dat er in het microstaatje van de megarijken nogal met geld gestrooid wordt, zal niemand verbazen. En dat hierbij dan wat schandalen komen bovendrijven tussen de jetset en de ton? Ook dat is niks nieuws.

Maar volgens verschillende ‘geheime notities’ van prins Alberts voormalig financieel adviseur, Claude Palmero, zouden de Monegaskische royals het over de jaren wel érg bont gemaakt hebben.

Big spenders

Volgens Palmero zou er voor de festiviteiten rond de geboorte en doop van twins Jacques en Gabriella alleen al ruim €800.000 uitgetrokken zijn. Daarnaast zou Hare Doorluchtige Hoogheid op één dag in 2016 ruim €77.000 uitgegeven hebben. De accountant zou hierbij zelf al opgemerkt hebben of dit ‘niet wat veel’ was, en het paar hebben gewaarschuwd. “Deze gang van zaken is gevaarlijk”, aldus de gelekte gegevens.

Ook prins Albert krijgt ervan langs van z’n voormalig accountant. Zo zouden de buitenechtelijke kinders van de prins, Jazmin Grace Grimaldi en Alexandre Grimaldi-Coste, elk jaarlijks zo’n €400.000 ontvangen van hun prinselijke papa.

Illegale nanny’s

Ook zou Palmero al vaker problemen met Charlenes staf aangekaart hebben. Naar verluidt zou een goed deel van Charlenes nanny’s namelijk illegaal in Monaco verblijven.

“Update over het aannemen van de nanny’s…We zijn volledig illegaal – zelfs hun toeristenvisa was op 7 januari al afgelopen”, noteerde Palmero vlak na de geboorte van Jacques en Gabriella. In een brief die Palmero in 2017 zou hebben geschreven, noemt hij zelfs een staflid uit de Filippijnen dat naar verluidt ‘al vijf jaar illegaal’ in het land verbleef en slechts een visum van een maand had.

Niet écht de soort reputatie die je wilt hebben in je prinselijke voorbeeldfunctie, non?

Albert slaat terug

In gesprek met Paris Match deelde Albert afgelopen week dat zowel hij als Charlene erg geraakt zijn door de wilde verhalen, maar dat hij inmiddels ‘een dikke huid’ gekweekt heeft.

“Gelukkig is mijn hele familie er voor me. Ze overladen me met affectie – zowel mijn directe familie als de bredere familie van Monegasken”, aldus Albert. “Zij (Charlene, red.) was ook erg aangedaan in mijn plaats, en verdrietig om verhalen die in de media verschenen. We steunden elkaar”, vervolgde de prins. “Het is waar dat ze nu veel activiteiten en publieke verplichtingen weer heeft opgepakt, en daar is iedereen erg blij mee”, deelde hij optimistisch.

En al die verhalen Palmero’s geheime notities? Ach, volgens Albert is dat niets anders dan kletspraat van een verbitterd ex-staflid dat een ‘genereus pensioen-aanbod’ niet wilde aannemen.

Wij gokken zo dat Leurs Altesses Sérénissimes nog niet van deze geheimzinnige notities af zijn, maar vooralsnog lijkt het ze in elk geval niet te deren.

Bron: The Daily Mail, Paris Match | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws