Hoe gaat het nu met de jarige Isla Phillips?

Three cheers voor Isla Elizabeth Phillips!

Hieperdepiep hoera! Het is vandaag feest in huize Phillips. Isla Elizabeth Phillips, de jongste dochter van Peter Phillips en z’n ex-vrouw Autumn Kelly, is vandaag namelijk twaalf jaar oud geworden. Hoe gaat het met deze koninklijke spring in ’t veld?

Isla Phillips

Heel vaak krijgen we Isla en haar oudere zus, Savannah niet te zien. Niet heel gek: de dames staan redelijk ver van de troon af als kleindochters van prinses Anne. We zien ze het vaakst in actie bij verschillende ruiterevenementen, waar zij dan lekker kunnen ravotten met nichtjes Mia en Lena.

Isla Phillips
Beeld: NL Beeld

En lekker klauteren en spelen langs de lijn tijdens paardensport-evenementen te Gatcombe park, doet Isla al van jongs af aan.

Isla Phillips
Beeld: NL Beeld

Geen titel

De jonge tiener, die tegenwoordig op de twintigste plaats naar de Britse troon staat, kwam in 2012 ter wereld als de tweede dochter van Autumn Kelly en Peter Phillips, de oudste kleinzoon van wijlen Queen Elizabeth. Omdat Peters moeder, prinses Anne, destijds bij zijn geboorte een prinselijke titel afsloeg voor haar kroost, hebben ook de kleine Isla en Savannah geen officiële titels.

En dat is best uniek! Bij de geboorte van hun vader schreef de Washington Post: “Dit is het eerste kind dat werd geboren uit een prinses zonder titel in minstens 500 jaar.”

Vorstelijke meid

Ondanks deze eigenaardigheid, zien we Isla toch regelmatig met de rest van de royals bij allerhande grootse evenementen. Niet áltijd klimmend en klauterend, maar soms ook gewoon in gesprek met de Britse premier, as you do als elfjarige.

Isla Phillips Rishi Sunak
Beeld: NL Beeld

Ook mag Isla natuurlijk met haar neefjes en nichtjes vriendelijk de menigte toezwaaien tijdens evenementen als Trooping the Colour.

trooping the colour 2022
Beeld: NL Beeld

Scheiding

Enkele jaren geleden maakten Peter en Autumn helaas bekend dat zij uit elkaar zouden gaan, en in 2021 was hun scheiding rond. Hierom hebben we Isla de afgelopen tijd vooral nog naast haar vader zien verschijnen, en is moeders minder vaak meer bij royal evenementen te zien.

Beeld: NL Beeld

Gelukkig kunnen de Phillips-zusjes het ook prima vinden met hun verdere familieleden, zoals tante Zara Tindall. En ach, als je dan toch op je kerstbest met je pa mee moet naar een koninklijk evenement….dan kun je jezelf altijd nog vermaken met een balpen en je hand, zo bewees Isla.

Wie weet: zou de jongedame ook de uitnodigingen voor haar verjaarsfeestje vandaag zelf getekend hebben? Wij wensen haar in elk geval een bijzonder fijne dag toe. Van harte!

Bron: The Daily Mail, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..