Jaloerse prins: zo reageerde William op de nieuwe vlam van Kate

Gelukkig kreeg het royal liefdessprookje een happy end.

Al heel wat jaren zijn prins William en prinses Kate het lichtend voorbeeld van een ijzersterke royal relatie. Maar dat was niet altijd zo – de twee zijn namelijk in 2007 korte tijd uit elkaar geweest. En naar verluidt had Wills het toen niét makkelijk.

Korte breuk

“We waren allebei erg jong. We zaten op de universiteit, we probeerden onszelf te ontdekken”, vertelde prins William in zijn verlovingsinterview over de korte breuk met Kate in 2007. Hoewel de twee al jarenlang happy together leken, bleef een huwelijksaanzoek uit en kwam op een gegeven moment zelfs het nieuws dat de twee tortelduifjes elkaar niet meer zagen. “We moesten elkaar ruimte geven en uiteindelijk was dat alleen maar beter.”

Tijdens die breuk – die gelukkig van korte duur bleek – werd Kate meerdere malen aan de zijde van ene Henry Ropner gezien. Een romance waar prins William het erg moeilijk mee zou hebben gehad.

Oud-klasgenoot

Henry was geen onbekende van William: ze gingen samen naar Eton College en volgens sommige geruchten had Wills iets gehad met de ex van zijn klasgenoot, waardoor de twee als ‘rivalen’ te boek stonden. Want ook als toekomstig kroonprins kun je te maken hebben met geduchte concurrentie. Henry was lang, knap, en zeer vermogend, met als extra pluspunt dat de beste man géén paparazzi voor de deur had liggen.

Prins William en Sir Henry zullen enigszins in karakter verschillen, maar de blonde lokken, waar de prinses van Wales naar verluidt voor viel, hadden ze in elk geval wél met elkaar gemeen.

Gelukkig getrouwd

Hoewel Kate en Henry met elkaar gezien werden in het Londense nachtleven, bloeide er geen serieuze relatie op. De ietwat jaloers geworden William besloot zijn royal liefdessprookje een happy end te geven en kon studieliefje Kate toch niet uit zijn hoofd zetten. In 2011 kwam het koninklijk huwelijk er dan toch. En ook Henry Ropner stapte een paar maanden na de Waleses in het huwelijksbootje met zijn grote liefde.

Inmiddels woont Sir Henry met zijn gezin – vier kinderen, een hond en zijn vrouw Natasha Sinclair – op een groots landgoed in Yorkshire. Niet eens zo héél verschillend van het gezinsleven van zijn voormalige rivaal. Eind goed, al goed!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Beeld: NL Beeld / PA Images

Laatste nieuws