Meer slecht nieuws voor de Middletons

De onbetaalde rekeningen blijven zich opstapelen...

Carole en Michael Middleton, de ouders van de Princess of Wales, hebben het niet makkelijk. Vorig jaar werd al duidelijk dat hun familiebedrijf op het randje van de afgrond balanceerde, en de afgelopen maanden lijkt de situatie alleen maar verder bergafwaarts te zijn gegaan.

Party Pieces

“Party Pieces is letterlijk met onze familie mee gegroeid, en daar ben ik heel trots op. Pippa schreef onze Party Times-blog, James regelde de cakes toen hij klaar was met school, en Catherine ontwikkelde onze eerste verjaardag- en baby-categorie”, zo verklapte Carole al eens in gesprek met Sheer Luxe. Het bedrijf, dat zij in 1987 had opgericht, groeide over de jaren vanuit de woonkamer van de Middletons tot een internationale speler op het gebied van feestartikelen.

Maar vorig jaar werd duidelijk dat het familiebedrijf in zwaar weer zat. Toen schreef The Telegraph dat de ouders van de prinses hun bedrijf in de verkoop deden nadat een aantal investeerders zich had teruggetrokken. In totaal zou er een verlies zijn van zo’n 1,35 miljoen pond – omgerekend een ruime anderhalf miljoen euro. Enkele maanden later werd zelfs duidelijk dat het om een schuld van ruim 2,6 miljoen pond ging.

Uiteindelijk werd er een faillissement aangevraagd – maar zelfs dat zou nu verdere problemen opleveren.

Einde aan het feest

The Times kopt nu namelijk: “Faillissementskantoor blijft met lege handen achter nu feest ten einde komt voor de Middletons.” Het bedrijf Interpath Advisory, dat Carole en Michael moest bijstaan terwijl hun feest-imperium ten onder ging, zou namelijk ontdekt hebben dat de Middletons ook de rekening voor hun consultants niet kunnen betalen.

In totaal zou hier inmiddels een prijskaartje van ruim 260.00 pond aan hangen. “Het bedrijf ontdekte dat het faillissement van Party Pieces meer uren kostte dan nodig om aan de wettelijke eisen en verzoeken van schuldeisers te voldoen. Interpath heeft £51.437 aan rekeningen betaald gekregen en, hoewel er over tijd nog meer uitbetaald zal worden, is er vastgesteld dat de volledige rekening niet voldaan zal worden”, aldus The Times.

Vorig jaar werd het bedrijf als laatste reddingspoging van de hand gedaan aan de ondernemer Paul Sinclair voor een bedrag van 180.000 pond. Dit bedrag was echter niet toereikend om de openstaande schulden (à 2,6 miljoen pond) af te lossen. Bovendien zou het niet alleen gaan om schulden bij leveranciers, maar ook bij His Majesty’s Revenue & Customs – ofwel de Britse fiscus.

Hopelijk kunnen de Middletons dit debacle snel achter zich laten – wij kunnen ons voorstellen dat ze met de huidige toestand van prinses Catherine geen behoefte hebben aan nóg meer kopzorgen…

Bron: The Times, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws