Zijn Máxima en Letizia eigenlijk vriendinnen?

Van royal besties lijken we niet te kunnen spreken.

Dankzij haar likeable persoonlijkheid heeft Máxima nogal wat vriendschappen weten op te bouwen in de royal wereld. Zo weten we dat de hoogheid besties is met buur-koningin Mathilde en goed contact heeft met allerhande prinsessen. Maar hoe zit het eigenlijk met collega-vorstin Letizia?

Overeenkomsten

Op het eerste gezicht zien we veel overeenkomsten tussen Máxima en Letizia. Ze zijn ongeveer van dezelfde leeftijd, hebben een onmiskenbaar gevoel voor mode, zijn moeder van een paar prachtige dochters en, niet te vergeten: verloren hun hart in hun twintiger jaren aan een prins. Tel daar het feit dat ze dezelfde moedertaal hebben bij op, en je zou denken dat ze dikke vriendinnen zijn.

Verschillen

In werkelijkheid lijkt die innige vriendschap die we ons zo hadden voorgesteld, echter behoorlijk mee te vallen. En dat heeft er misschien wel mee te maken dat er naast die overeenkomsten, ook de nodige (grote) verschillen zijn tussen de koninginnen.

Om te beginnen hebben ze nogal uiteenlopende persoonlijkheden. Waar Máxima immer stralend een ruimte binnenkomt en volop keuvelt met alles en iedereen om haar heen, is Letizia een stuk ingetogener. Die verschillen in persoonlijkheid kleuren ook de manier waarop beide koninginnen hun rol vervullen. Onze Máx kennen we als een spontane royal die wel in is voor een lolletje, Leti heeft aan haar extreem gedisciplineerde houding de bijnaam ‘Royal Robot’ verdiend.

Daar komt bij dat de royal ladies er als moeders ook een andere opvoedmethode op na lijken te houden. Waar Amalia nog weleens op een societyfeest wordt gespot, ziet het leven voor collega-kroonprinses Leonor er al veel serieuzer uit. Al kan dát natuurlijk ook gewoon aan de mentaliteit van de meiden zelf liggen.

Speculaties

Enfin: die verschillen tussen Máxima en Letizia lijken een innige vriendschap in de weg te zitten. Tijdens royal events zeggen de koninginnen elkaar vriendelijk gedag, maar daar blijft het ook bij. Overigens zijn er ook royalty watchers die beweren dat Letizia argwaan koestert omdat Máxima bevriend is met Letizia’s schoonzus infanta Cristina, een controversieel familielid waar Leti zoveel mogelijk afstand van wil houden. Of dit de reden is van het uitblijven van een goede band tussen de koninginnen, blijft echter speculeren.

Staatsbezoek

Op woensdag 17 en donderdag 18 april brengt koning Felipe op uitnodiging van onze Willem-Alexander een staatsbezoek aan Nederland, en daar zijn natuurlijk ook de koninklijke echtgenotes bij aanwezig. We zijn benieuwd hoe gezellig dat wordt!

Bron: Libelle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws