Koninklijke twins: deze royals zijn tweeling

Dubbel zo leuk, die twins.

Elk jaar zien er wereldwijd meer dan een miljoen tweelingen het levenslicht. Not quite a suprise dus dat ook binnen de paleismuren de nodige twins worden geboren. En omdat tweelingen natuurlijk dubbel zo leuk zijn, zetten we de royal twins op een rijtje.

Prins Jacques en prinses Gabriella

Beeld: NL Beeld

Denken we aan royal twins, dan denken we natuurlijk als eerst aan Jacques en Gabriella. De zoon en dochter van prins Albert en prinses Charlene zagen het levenslicht in 2014, en worden sindsdien te pas en te onpas meegesleept naar prestigieuze gelegenheden. Niet dat je ons hoort klagen uiteraard, want wat zíjn ze schattig.

Prins Vincent en prinses Josephine

Beeld: NL Beeld

Nog een stel in de categorie adorable tweelingen, zijn prins Vincent en prinses Josephine. De jongste kids van koning Frederik en koningin Mary zijn en plubic niet zo bekend als royal collegaatjes Jacques en Gabriella, maar zo nu en dan spotten we ze bij een royal event. Zo schattig zijn deze twins overigens niet meer, want met hun 13 jaren zitten ze al lang en breed in de middelbare schoolbanken. Kleine royals worden groot!

Prins Nicolas en prins Aymeric

Beeld: NL Beeld

Ook bij onze buur-royals hebben ze een tweeling. Prins Nicolas en prins Aymeric zijn de twee zoons van prins Laurent (de meest omstreden prins van België, maar dat is weer een ander verhaal) en prinses Claire en werden geboren in 2005. Afgelopen december werden de boys 18, en dat vierde Aymeric (links op de foto) naar verluidt met heel leuk gezelschap. De jonge prins heeft zijn hart verloren aan Gersende, een Franssprekende Brusselse die au moment (vermoedelijk voor haar studie) in Parijs woont. Het schijnt echt dikke mik te zijn, want volgens HLN hebben de tortelduifjes het zelfs al ‘Insta-official’ gemaakt.

Prinses Margarita en prins Jaime

Beeld: NL Beeld

Ook in Nederland hebben we zo onze royal twins. Op 13 oktober 1972 beviel prinses Irene, het tweede kind van koningin Juliana, van prinses Margarita en prins Jaime. Margarita zag als eerst het levenslicht, en een minuutje later volgde haar broertje. Omdat de tweeling te vroeg werd geboren, moesten zij de eerste zes weken in het Nijmeegse Radboudziekenhuis verblijven. Inmiddels zijn broer en zus uitgegroeid tot twee royal volwassenen en vierden zij onlangs hun 51e verjaardag.

Bron: Blauw Bloed, All Things Amalia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws