Zien: dit is het onbekende zusje van Zara Tindall en Peter Phillips

We stellen je voor aan Stephanie Phillips!

We zijn natuurlijk allemaal goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de kroost van prinses Anne. Van Peter Phillips’ nieuwe vlam tot de ijzersterke band tussen Zara en manlief Mike Tindall – we zien ze regelmatig in het openbaar hun opwachting maken. Maar wist je dat zij nóg een zusje hebben? We stellen je voor aan Stephanie Phillips!

Bonusfamilie

Waar het een eeuw geleden nog not done was om als royal een punt achter je huwelijk te zetten, is dat tegenwoordig wel anders. Toch ontstond er nog flink wat ophef toen bekend werd dat Anne, Princess Royal, in 1992 scheidde van haar toenmalige echtgenoot, Mark Phillips. Na negentien jaren en een zoon en dochter was de rek er simpelweg uit. Dat er in 1989 al romantische brieven tussen de prinses en haar latere echtgenoot Timothy Laurence lekten, maakte dit natuurlijk ook een béétje onvermijdelijk.

De twee hebben door de jaren echter altijd een goede band gehouden – zowel voor de kinderen, als door hun gedeelde liefde voor de paardensport. Ondertussen ging het leven echter verder, en werd Mark smoorverliefd op de Amerikaanse Sandy Pflueger, een getalenteerd ruiter. In 1997 stapten zij in het huwelijksbootje, en in oktober dat jaar zag de kleine Stephanie Phillips het levenslicht. En dat betekent dus dat zij het halfzusje is van de zoon en dochter van prinses Anne!

Ruiter

Het zal je niet verbazen, maar net als haar vader en halfzus is Stephanie een toegewijd ruiter. Ze maakt regelmatig haar verschijning bij allerhande paardensportevenementen, en haar Instagram-pagina staat vol met indrukwekkende kiekjes van Steph in ’t zadel.

Verder blijft de jongedame meer in de luwte. In tegenstelling tot haar halfbroer en halfzus, die rechtstreekse kleinkinderen zijn van wijlen Queen Elizabeth, heeft Stephanie immers geen blauw bloed door haar aderen stromen. Dat betekent dat zij bij officiële evenementen van de Windsor-familie niet aanwezig is.

Helemaal buiten de spotlights blijven? Dat is echter vrij moeilijk als (half)zusje van. Zo zagen we de toen dertienjarige Stephanie als één van de bruidsmeisjes bij het huwelijk van haar grote zus.

Bruidsmeisjes bij de bruiloft van Zara Phillips en Mike Tindall in 2011.
Beeld: NL Beeld

Sterke band

Inmiddels zijn we natuurlijk alweer heel wat jaren verder, en hoewel Steph geen onderdeel is van de Royal Family, is zij duidelijk wel erg hecht met haar uitgebreide familie. Zo stapte zij twee jaar geleden zelf in het huwelijksbootje met haar grote liefde William Hosier. En daarbij waren haar nichtjes, Savannah, Isla, Mia en Lena van de partij als bloemenmeisjes. Ook was prinses Anne zelf onder de aanwezigen. Zo zie je maar weer: zo’n koninklijke bonusfamilie kan hartstikke gezellig zijn!

Bron: Hello! Magazine, Tatler, The Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws