De beste Royal Ascot-looks door de jaren heen

Een masterclass in elegantie.

Volgende week is het weer zover: dan gaat hét ruiterevenement van het jaar van start. Vanaf 18 juni barst het feest weer los op de Ascot Racecourse. Uiteraard zijn hier naast allerhande schathemelrijke bobo’s ook verschillende royals aanwezig. Wij duiken in de archieven voor een aantal van onze favoriete royal looks door de jaren heen!

Prinses Kate in poederblauw, 2019

Om maar meteen met onze favoriete outfit in huis te vallen: dit suikerzoete Elie Saab-ensemble van prinses Kate bestaat uit een poederblauwe rok met een matchende top. Ook de zilveren clutch was een Elie Saab-exemplaar, en die matchten dan weer perfect met haar zilverkleurige Gianvito Rossi-stiletto’s.

Prinses Kate Royal Ascot
Beeld: NL Beeld

Wij waren overigens niet de enigen die deze look konden waarderen – ook Catherine zélf was er duidelijk weg van. Vorig jaar trok zij ‘m namelijk gewoon nog eens aan bij een van de Garden Parties. Wat ons betreft mag deze combi elk jaar wel een verschijning maken!

Zara Tindall in lieflijk kant, 2023

We zien Zara Tindall bij paardensportevenementen vaker in ’t zadel dan in een glamour-outfit, maar de Royal Ascot is een uitzondering op deze regel.

zara mike tindall royal ascot 2023
Beeld: NL Beeld

Zo verscheen ze vorig jaar in deze prachtige kanten creatie van Scanlan Theodore. Ze maakte de outfit perfect af met een set subtiele gouden juwelen, en dito pumps van Julia Mays. En hoe leuk is die Aspinal London Hat Box Bag? Zo zoet zien we Zara maar zelden!

Prinses Anne in vintage, 2023

Ook Zara’s moeder, prinses Anne wist vorig jaar flinke indruk te maken met haar Royal Ascot-outfitje.

Zara Tindall prinses Anne royal ascot 2023
Beeld: NL Beeld

Hoewel deze look op het eerste gezicht misschien niet héél bijzonder oogt, wisten de fashion-kenners al snel te spotten dat de Princess Royal hier een outfit droeg die zij 45 jaar eerder ook al eens uit de kast had getoverd. Natuurlijk zal het japonnetje, dat zij voor het eerst droeg in 1978, in de tussentijd wel vermaakt zijn voor de prinses, maar het blijft indrukwekkend dat zij bijna een halve eeuw later nog een outfit recyclet. Lekker eco-friendly!

Prinses Beatrice fleurt de boel op, 2022 en 2023

Ook prinses Beatrice is door de jaren heen altijd een graag gezien gezicht geweest bij de Royal Ascot. En zij verschijnt dan regelmatig in vrolijke, fleurige japonnetjes!

Beeld: NL Beeld

Zo droeg de prinses in 2022 een prachtige maxi-jurk van Zimmermann, een Australisch merk dat al jaren populair is bij verschillende royal ladies. Het was bovendien de tweede keer dat Bea deze jurk uit de kast toverde, want ze had ‘m enkele maanden eerder ook al gedragen tijdens de Grand Prix van Bahrain.

In 2023 koos Beatrice opnieuw voor fleurig. Dit keer maakte ze haar verschijning in een indrukwekkende Monique Lhuillier-japon in vorstelijk kant. Wij vonden het in elk geval een plekje op onze best dressed-lijst waard.

Prinses Kate als lady in red

En om af te sluiten kúnnen we niet om Kates rode look van vorig jaar heen.

prinses kate
Beeld: NL Beeld

Bij de Royal Procession voorafgaand aan de races verscheen zij namelijk in een custom rode japon van modehuis Alexander McQueen. Deze combineerde zij met een hoed van hofleverancier Philip Treacy.

Kates bijzondere sieradenkeuze viel hiernaast extra op. Zo droeg zij geen juwelen uit de koninklijke kluis, maar ging de prinses voor een set prachtige statement-oorbellen van het merk Sézane. Prijskaartje? Zo’n 95 pond. Zo blijkt maar weer: ook zonder collectie kroonjuwelen kom je keurig voor de dag bij de Royal Ascot.

Bron: UFO No More, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws