Mike Tindall over de moeilijkheden in zijn huwelijk met Zara Tindall

Het is echt niet altijd een sprookje.

Trouwen met een lid van een koninklijke familie lijkt misschien een sprookje, maar hier zit ook een keerzijde aan. Oud-rugbyspeler Mike Tindall kan erover meepraten als echtgenoot van prinses Annes dochter: Zara. Mike vertelt meer over de moeilijkheden waar hij mee te maken kreeg.

Populair

Dat Mike en Zara Tindall één van de meest populaire koppels binnen de koninklijke familie zijn, is een understatement. Want naast dat ze regelmatig als twee verliefde tieners op de kiek worden gezet, hebben ze beiden ook nog eens een goed gevoel voor humor. Maar hoewel het het koppel momenteel behoorlijk voor de wind gaat, heeft vooral Mike ook moeilijkere perioden gekend. In ITV-show Grand Slammers doet hij een boekje open over hoe moeilijk hij het vond om de topsport achter zit te laten.

Rugby

De royal schoonzoon speelde namelijk rugby op professioneel niveau voor onder andere Bath en Gloucester. Hij won tussen 2000 en 2011 75 interlands voor Engeland én maakte deel uit van de Engelse ploeg die het WK van 2003 won. In 2014 ging de sporter met pensioen en moest hij uitzoeken hoe hij zijn leven verder wilde inrichten. Daarover zegt hij: “Iedereen denkt dat alleen al het trouwen met Zara betekent dat het allemaal koek en ei is… Maar het neemt niet weg dat je een baan nodig hebt.”

Mike vervolgt: “En dat is niet zo eenvoudig. Je raakt behoorlijk geïnstitutionaliseerd in rugby, het is een manier van leven en dat laat je ineens allemaal achter je.” Het kostte hem dan ook flink wat tijd om te ontdekken wie hij was zónder de sport. En volgens hem heeft ook zijn vrouw dat gemerkt: “Als Zara eerlijk was, zou ze zeggen dat het waarschijnlijk een jaar duurde voordat ik erachter kwam wat ik was, wie ik zou worden.”

The Good, The Bad and The Rugby

Inmiddels kunnen we wel stellen dat Mike op zijn pootjes terecht is gekomen. Samen met James Haskell en Alex Payne is hij namelijk rugbypodcast The Good, The Bad and The Rugby begonnen, waarvoor de drie presentatoren afgelopen herfst vertrokken op een 17-daagse tour door Groot-Brittannië. Verder leidt de vader van drie een comfortabel leven op het landgoed Gatcombe Park van schoonmoeder Anne in Gloucestershire. Niets te klagen, dus!

Bron: Express UK, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws