Glampen bij koning Charles? Binnenkort is het mogelijk!

De plannen beloven veel goeds!

We schreven onlangs nog dat je sinds kort een luxe lodge kunt huren bij de familie Middleton. Maar nu is er nog meer goed nieuws, mocht je op zoek zijn naar een vorstelijk onderkomen. Binnenkort wordt er te Sandringham namelijk zo’n 10 hectare aan luxe glamping-gebied ingericht!

Sandringham

De Windsors hebben heel wat prachtige stulpjes die verspreid liggen door het hele land. Eén van die pittoreske locaties is natuurlijk het landgoed Sandringham, waar de royal family traditiegetrouw hun kerstdagen spendeert.

Maar goed, wat moet je met zo’n groot landgoed waar je maar een klein deel van je tijd spendeert? Precies: inrichten als vakantie-onderkomen! Zo zijn er al verschillende luxe vakantiehuizen ingericht op het Norfolkse landgoed, en kun je er ook al ruime tijd met je vouwwagen, caravan of camper terecht op de Sandringham Estate Caravan and Motorhome Club.

Niet iedereen is echter even groot fan van toeven in een sleurhut. Gelukkig komt er daarom binnenkort een imposante glamping-gelegenheid bij! Zo weet The Daily Mail te melden dat de lokale autoriteiten goedkeuring hebben gegeven voor de plannen van de koning.

Glamping bij de koning

Jawel: ook als koning moet je gewoon je ondernemersplannen laten goedkeuren door de lokale overheid. Maar nu ook zij groen licht hebben gegeven, kan de aanleg van het glamping-terrein gaan beginnen.

Wat we mogen verwachten? De aanvraag verklapt in elk geval veel goeds: zo moeten er 15 ‘safaritenten’ neergezet gaan worden voor kortdurend gebruik. Elke tent zal bovendien voorzien worden van z’n eigen veranda én een inbouw-barbecue. Mocht het zeldzame Engelse zonnetje zich laten zien, dan kan er dus ook volop van genoten worden!

Bovendien zullen de luxe tenten allen beschikken over een eigen keukentje, eettafel en een fijne divan. Bovendien is de ligging, vlakbij Sandringham House en middenin de weelderige natuur van Norfolk, al een pluspunt an sich.

Luchtfoto van Sandringham House uit 2003.
Het landgoed Sandringham in 2003. (Beeld: NL Beeld)

Make-over

Onlangs deelden we nog dat de tuin van het landgoed Sandringham een flinke metamorfose ondergaat. Zo deelden zij in een sfeervolle video dat er hard wordt gewerkt aan de aanleg van de Lower Maze Garden, een vorstelijke aanvulling op de vormsnoeituin die vorig jaar al werd geopend bij het landgoed.

Binnenkort kun je dus lekker glampen op de vorstelijke locatie én als een ware sprookjesprinses ronddwalen door een koninklijk doolhof. Wat wil je nog meer?

Bron: The Daily Mail, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws