Zien: dít is de voltallige cast van de musical Elisabeth

De reboot van het spetterende theaterstuk over Sisi begint steeds meer vorm te krijgen!

Vorig jaar was er heugelijk nieuws voor musical-liefhebbers: er werd bekend dat de musical Elisabeth, over het (liefdes)leven van de Oostenrijkse keizerin Sisi, terugkeert. Eerder werden er al een paar grote namen bekendgemaakt, maar gisteren werd de voltallige cast gepresenteerd!

Musical Elisabeth

Het is inmiddels alweer 25 jaar geleden dat de musical voor het eerst in Nederland speelde. Na lange tijd keert Sisi dus eindelijk weer terug naar Nederland, en aan niemand minder dan Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Senf Theaterproducties de taak om de musical te produceren.

Elisabeth is een iconische musical,” zei Albert Verlinde eerder over het heugelijke nieuws. “Als theaterproducent is het een droom om deze voorstelling te maken. De muziek is prachtig, nummers als Mijn leven is van mij zijn legendarisch en het verhaal over keizerin Sisi is bijzonder boeiend. Haar leven blijft tot de verbeelding spreken, er worden nog steeds films en series over haar gemaakt. Wij kijken ernaar uit om een nieuwe eigentijdse versie te maken en we zijn er enorm trots dat wij met deze musicalklassieker naar de grote Nederlandse theaters komen.”

Pia Douwes en Luigi Lucheni

Eerder werd al bekend gemaakt dat niemand minder dan Pia Douwes opnieuw de hoofdrol op zich zou nemen. Elisabeth maakte haar debuut in 1992 in Wenen en daarin speelde Hollandse trots Pia Douwes de rol van de beroemde keizerin. Even later mocht zij de rol van Sisi ook in Nederland en Duitsland vertolken.

Eind vorige maand kwam naar buiten dat William Spaaij de rol van Luigi Lucheni, de moordenaar van Sisi, gaat vervullen en werden Danique Dusée, Milan van Waardenburg en Ann Van den Broeck onthuld. De rest hield de productie nog even geheim. Tot nu, want de voltallige cast is inmiddels bekend!

Voltallige cast

In een witte koets kwamen gisteren de hoofdrolspelers uit Elisabeth de musical bij Kasteel Heeswijk voorrijden. Guido Gottenbos (Frans Joseph), Ronald Jorritsma (Rudolf), Sjoerd Oomen (Max van Beieren) en Saskia Schäfer (Ludovika van Beieren) stapten uit en complementeren dus de cast!

”Dit is een droomcast”, liet Albert Verlinde weten. ”Alle hoofdrolspelers hebben stuk voor stuk internationale ervaring en stonden meermaals in grote producties.”

Elisabeth
NL Beeld / Arjo Frank

Ook het ensemble is er volgens hem een uit duizenden. ”Nori de Winter, Laura Seys, Liss Walravens, Isaura Kuyt, Axelle Verfaillie, Walter de Kok, Martijn Claes, Kevin Manuputty, Joost van der Aa, Niels Batens, Quinten de Smedt, Femke van der Endt, Lysanne van der Sijs en Mees de Heus hebben een geweldige auditie laten zien en verdienen dit grootse podium. Met veel van hen heb ik al gewerkt en zij hebben bewezen dit hoge niveau aan te kunnen.”

Elisabeth gaat 23 maart 2025 in première in het DeLaMar Theater, waarna een tournee volgt langs de grote theaters in Nederland.

Bron: Royal Promotions, Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws