Ein-de-lijk: Spaanse royals lanceren Instagram-account

Vanaf nu kunnen we koning Felipe en co op de voet volgen via social media!

Instagram heeft er een nieuwe gebruiker bij. En niet zomaar één: de Spaanse royals beschikken sinds gisteren eindelijk over een eigen Instagram-account! In tegenstelling tot veel andere koningshuizen leek het Spaanse hof de stap naar het sociale mediaplatform zo lang mogelijk uit te stellen, maar inmiddels moeten ook zij er – tot onze grote vreugde – aan geloven.

Instagram-account

Slechts een paar dagen nadat koning Felipe zijn tienjarig koningschap vierde, lanceert het Spaanse hof het Instagram-account van de royal family. Het kanaal heeft naar verluidt het doel om in contact te komen met een jongere doelgroep, die natuurlijk heel wat uurtjes doorbrengt op sociale media als Instagram. Het eerste bericht is geen officieel aankondigingsbericht, wel wordt er aandacht besteedt aan het jubileum van de koning:

Er wordt een carrousel gedeeld met kiekjes van de festiviteiten afgelopen week. Daarbij schrijft het Spaanse hof: “Service, inzet en plicht, de drie pijlers van mijn optreden als koning. Tien jaar later hernieuwen we onze toewijding tot het verdedigen van constitutionele waarden en het dienen van het Spaanse volk; dat is, en zal altijd onze plicht zijn. Bedankt allemaal voor jullie aanwezigheid op deze bijzondere dag.”

X

In tegenstelling tot veel andere koningshuizen – zoals het koninklijk huis van Nederland, het Danske Kongehus en het Norske Kongehuset – was het Spaanse Casa Real nog niet actief op Instagram. Tot op heden had de Spaanse koninklijke familie slechts één account op X (hiervoor Twitter), waarop ze af en toe foto’s plaatsten van officiële evenementen. Ook maakten ze via dit kanaal officiële aankondigen en feliciteerden ze bijvoorbeeld nationale sporters met hun successen.

Het Instagram-account zal dienen voor het hele instituut, wat betekent dat zowel de publieke activiteiten van koning Felipe als die van bijvoorbeeld zijn dochters prinses Leonor en Sofía hier zullen verschijnen.

Festiviteiten

Deze week vierde koning Felipe zijn tienjarig jubileum. Deze week opende hij, samen met zijn vrouw Letizia, een tentoonstelling van 23 foto’s in het Koninklijk Paleis. De reeks vat de tien jaar samen waarin hij aan het hoofd staat van de Spaanse regering. Overige festiviteiten zijn verspreid over de rest van het jaar, en duren tot en met maar liefst juni 2025. Hiervoor zullen Felipe en Letizia verschillende steden in Spanje bezoeken. Kortom: genoeg content om te delen op hun gloednieuwe Instagram-kanaal!

Bron: Instagram @casareal.es, La Vanguardia, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws