Híer hield gravin Eloise zich de afgelopen tijd in New York mee bezig

Haar tijd in The Big Apple zit er alweer bijna op.

De stage van Eloise van Oranje in New York zit er alweer op, zo laat ze weten via haar Instagram-account. Ook doet ze op het sociale mediaplatform een boekje open over waar ze zich zoal mee bezig heeft gehouden in The Big Apple.

New York

In april dit jaar verhuisde de dochter van prins Constantijn voor een aantal maanden naar The Big Apple. Gedurende deze periode heeft ze stage gelopen bij een groot modebedrijf en nu vertelt ze via het Instagram-account van Harper’s Bazaar hoe haar tijd daar eruit heeft gezien:

“Heel veel mensen vroegen zich af wat precies mijn stage inhield, waarom ik naar New York ben gegaan en wat er allemaal aan de hand is”, begint de gravin haar verhaal. “Ik ben nu toevallig een week klaar met mijn stage dus ik dacht: perfect moment om alles uit te leggen van top tot teen.”

Stage

Voor haar opleiding – de hogere hotelschool – moest Eloise twee stages, één in Nederland en één in het buitenland. Eloise koos hierbij voor een bedrijf in New York: “Ik heb stage gelopen bij Otrium. (…) Het is een online fashion outlet dat als missie heeft dat elk kledingstuk gedragen moet worden.” Dit is natuurlijk een perfecte match met de gravin, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en begin dit jaar zelfs een eigen tweedehands kledingwinkel opende. Wat het bedrijf precies doet? Eloise legt uit: “Ze bieden een platform aan voor bedrijven om hun oude inventaris en oude stock te verkopen. Daarom zijn er zoveel goede kortingen op Otrium.” Aha!

Werkzaamheden

De gravin maakte deel uit van het – hoe kan het ook anders – sustainability team. Haar werkzaamheden varieerden van het helpen met de vormgeving en het opzetten van een donation platform, tot het organiseren van een clothing shop evenement. “En het project waar ik het meest blij mee ben is het creëren van een blog post serie op de website, waarbij ik interviews aflegde met duurzamere merken om zo meer over hun duurzaamheidsinitiatieven te leren”, aldus Eloise. De gravin heeft in ieder geval niet stilgezeten daar in New York!

Bron: Instagram @harpersbazaarnl en @eloisevanoranje | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws