Peetdochter koning Charles over prinses Kate: ‘Ze krijgt niet graag cadeautjes’

India Hicks doet een boekje open over de stijl & smaak van prinses Kate.

Royals zijn zelden openhartig, maar de mensen om hen heen willen gelukkig nog weleens een interview geven. India Hicks, designer en peetdochter van King Charles, vertelt wat ze eigenlijk van Kates stijl vindt, en waarom ze niet met een zelfontworpen tas bij de prinses kan komen aanzetten.

Warme band

De 55-jarige India Hicks heeft al haar hele leven een warme band met de Royal Family. Ze is niet voor niets peetdochter van King Charles. Ook was India bruidsmeisje op zijn huwelijk met prinses Diana in 1981. Haar moeder, Lady Pamela Hicks, heeft ook zo haar koninklijke connecties. Zij is een volle nicht van wijlen prins Philip en was zowel bruidsmeisje als hofdame van Queen Elizabeth.

India Hicks bij de uitvaart van Queen Elizabeth in september 2022. Beeld: BrunoPress

Zelf koos India niet voor een carrière binnen de paleismuren. Ze woonde in Italië, Parijs, NYC en de Bahamas, werkte als model, auteur, zakenvrouw en designer. Tegenwoordig verkoopt ze onder andere haar zelfontworpen sieraden, handtassen en serviesgoed Maar ondanks haar goede connecties met het koninklijk huis, kan ze haar designs niet zomaar bij Kate kwijt, vertelt ze in gesprek met The Telegraph. De prinses van Wales krijgt namelijk niet graag iets cadeau.

Geen freebies

India heeft er weleens aan gedacht om Kate een van haar tassen cadeau te geven. De prinses is tenslotte wel de schoondochter van haar peetoom én het beste uithangbord dat je voor je merk kunt wensen. “Misschien, maar ze houdt er niet van om dingen te krijgen”, vertelt de designer aan de Britse krant. Of het om alle cadeautjes gaat of vooral om freebies van modemerken, dat blijft onduidelijk. Wel steekt India de loftrompet over de stijl van prinses Kate.

“Ze is echt een buitengewone vrouw en heeft nu een ijzersterk stijlgevoel ontwikkeld dat hand-in-hand gaat met het werk dat ze doet. Ze heeft het juiste evenwicht gevonden, haar stijl overschaduwt haar of het werk dat ze doet niet – je onthoudt niet per se alle individuele kledingstukken, maar krijgt wel de indruk van iets heel moois.”

Geld & sociale klasse

Prinses Kate heeft natuurlijk haar sociale status en haar goed gevulde portemonnee meezitten, maar volgens de designer spelen geld en sociale klasse geen rol als het om stijl gaat. “Een goede smaak is alles, maar uiteindelijk heeft dat niets te maken met sociale klasse. Mijn vader had een heel gewone afkomst, maar hij was verre van gewoontjes. Hij was een lastige vader, maar een geweldige designer en hij heeft me doen beseffen dat goede smaak en design absoluut niet afhankelijk zijn van geld.”

Bron: The Telegraph | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws