Monaco’s mooiste deelt mening over prinses Kate

Beatrice Borromeo, Monegaskische royal op oproepbasis, heeft een duidelijke mening over de prinses van Wales.

Als nieuwe prinses van Wales geniet Kate Middleton meer populariteit dan ooit tevoren. Ook de royals zelf kijken tegen haar op.

Beatrice Borromeo, Italiaans journalist, aristocraat, fotomodel én schoondochter van prinses Caroline van Hannover en Monaco bekent: ook zij is crazy about Catherine.

Drukke royals

De beeldschone Beatrice heeft zelf een druk leventje: ze heeft twee jonge zoontjes, een goed lopende mode- en journalistieke carrière en is daarnaast royal op oproepbasis. Mochten de Grimaldi’s handen tekort komen (vorig jaar nog al eens het geval met de lange afwezigheid van Charlene), dan stond de schoondochter van prinses Caroline immer klaar om ook wat prinselijke verplichtingen te vervullen. Voor prinses Kate is dat allemaal dagelijkse kost, en dat vindt Beatrice bewonderenswaardig. In AEworld steekt ze de loftrompet voor de prinses van Wales.

Beatrice Borromeo
Beatrice Borromeo en hubby Pierre Casiraghi bij het Rode Kruis Bal in Monaco. Beeld: BrunoPress

“Ik denk dat ze buitengewoon goed is in haar werk – niet alleen in het vertegenwoordigen van de Koninklijke Familie, maar ook in het bewustzijn verbeteren over het belang van de jonge jaren van kinderen,” vertelt Beatrice over Kate aan het luxemagazine. “Ze lijkt me een heel goede moeder en een heel stabiel, sterk persoon.”

Beatrice zou liever niet in Kates pumps staan. “Het moet heel moeilijk zijn om voortdurend zo zichtbaar te zijn als zij, ik zou het niet goed doen in die situatie en ik bewonder haar om de feilloze manier waarop ze zich in haar rol beweegt. Haar situatie is op geen enkele manier vergelijkbaar met onze levens: we helpen wanneer we kunnen hier in Monaco als het nodig is dat we de familie vertegenwoordigen, we voelen ons vereerd om het te kunnen doen, maar het vraagt niet veel van ons. We hebben onze eigen banen, we werken voor ons geld en zijn niet afhankelijk van de staat.”

Koninklijk advies

Kate is het perfecte voorbeeld, maar Beatrice heeft ook nog wat advies voor alle koninklijke families vandaag de dag.

“Ik denk dat het het allerbelangrijkste is om niet te leven in een bubble, maar om je bewust te zijn van de wereld om je heen en te beseffen dat, welke functie je ook hebt, het draait om verantwoordelijkheid en niet om voorrecht. Het is een rol waarmee je een hoop goede dingen kunt doen, een platform dat je de kans geeft om te geven. Als je er alleen maar zelf je voordeel uit wilt halen, werkt het niet.”

Bron: AEworld | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws