Het kwartet van de zuiderburen

Het kwartet van de zuiderburen wordt groot. Van links naar rechts zie je prinses Eléonore (7), prins Emmanuel (10), prin...

Het kwartet van de zuiderburen wordt groot. Van links naar rechts zie je prinses Eléonore (7), prins Emmanuel (10), prins Gabriël (12) en kroonprinses Elisabeth (14) van België. Grappig om te zien hoe ze allemaal een duidelijke mix van hun ouders zijn. Eléonore en Gabriel lijken het meest op Mathilde, Emmanuel en Elisabeth hebben uiterlijk wat meer van hun vader weg. De foto’s zijn eerder deze maand gemaakt in de paleistuin in Laken. Duidelijk is dat de oudste twee het allemaal best een beetje gênant vinden, maar zich er manmoedig doorheen slaan en dat de jongsten even verlegen lijken als hun vader ooit was. Sweet!

Onvrijwillig vrij van school

© Christian Lambiotte /  Koninklijk Paleis © Christian Lambiotte / Koninklijk Paleis

De kinderen hadden in verband met de lockdown van Brussel de afgelopen week een paar dagen verplicht vrij. Vermoedelijk niet echt reden voor gejuich in het paleis, want koning Philip en koningin Mathilde zijn het soort ouders dat graag overal een leermomentje van maakt. Dus je hebt best kans dat ze een privélesje geopolitiek kregen of een boekbespreking moesten maken of los mochten gaan op de begroting voor volgend jaar, die net bekend is. Het Belgische koningshuis zal volgend jaar zo’n 35 miljoen euro kosten, dat is 743.000 euro lager dan in 2015. De civiele lijst van de koning blijft ongewijzigd, met een bedrag van 11.554.000 euro. Daar vallen best leuke rekensommen mee te maken, als je niet meer schalks om een heg hoeft te kijken van de fotograaf.

Laatste nieuws