Royal schuinsmarcheerders

Royal schuinsmarcheerders zijn er in overvloed. Noblesse oblige blijkt een vrij loze term als je omringd bent door jakni...

Royal schuinsmarcheerders zijn er in overvloed. Noblesse oblige blijkt een vrij loze term als je omringd bent door jaknikkers en gevoelig bent voor mooie vrouwen. Het leverde prins Bernhard naast zijn officiële familie met wie hij vrolijk op het balkon stond twee buitenechtelijke dochters op: Alexia Grinda en Alicia de Bielefeld. Het zou kunnen dat er nog meer rondlopen. Het verhaal van Mildred Zijlstra, dat royaltyspecialist Marc van der Linden in zijn boek ‘De vrouwen van Bernhard’ toelicht, is in ieder geval heel sterk. Ook prins Albert van Monaco heeft minimaal twee buitenechtelijke kinderen, Jazmin en Alexandre. En hoewel erkend noch bewezen, zouden er ook nog wat extra nazaten van prins Philip rondlopen. Nog meer? Jazeker!

Albert en de strijd van Delphine

© Vier © Vier

Het huwelijk van koning Albert van België en koningin Paola is bepaald geen rozengeur en maneschijn geweest. Paola zocht volgens ‘Dag Allemaal’ veelvuldig “verstrooiing buiten het huwelijk” in een appartement aan de Louizalaan in Brussel. En zakenman Aldo Vastapana zou de biologische vader van prins Laurent zijn. Albert had volgens barones Sybille de Sélys Longchamps (zie foto) vanaf 1965 jarenlang een affaire met haar, waar een dochter uit is geboren: Delphine Boël. De koning had contact met haar tot ze zestien was, maar beweert sindsdien dat ze zijn dochter niet is. Sinds 2013 probeert Delphine, die de kost verdient als kunstenares, via de rechter een DNA-test af te dwingen om haar gelijk te halen.

Delphine wil vooral erkenning

© Mark Renders / Getty Images © Mark Renders / Getty Images

“Delphine doet dit niet voor het geld, laat dat duidelijk zijn,” zegt haar advocaat Alain De Jonge in De Morgen: “Dan blijft ze beter een Boël. Zij hoopt door deze zaak vooral niet langer als ‘de vermoedelijk onwettige dochter’ gebrandmerkt te staan, maar wenst erkend te worden als kind. In theorie had ze zelfs aanspraak kunnen maken om mee in aanmerking te worden genomen voor de troonsopvolging. Mocht de koninklijke familie samen in een vliegtuig stappen en verongelukken, of – zoals in Nepal – omgebracht worden door een gek, dan zou zij koningin kunnen worden. Maar haar ambitie reikt dus niet zo ver. Het gaat haar echt om het beëindigen van het stigma.”

Juan Carlos: 1500 lovers

© Carlos Alvarez / Getty Images © Carlos Alvarez / Getty Images

De lichaamstaal van de voormalig koning en koningin van Spanje maakt het volkomen geloofwaardig dat ze al sinds de jaren zeventig gescheiden van tafel en bed leven, vanwege zijn chronische ontrouw. Op het moment dat Juan Carlos aftrad en dus niet langer onschendbaar was, zag Belgische Ingrid Sartiau dan ook haar kans schoon en spande een rechtszaak aan om te worden erkend als zijn kind. Ze was niet de eerste: eerder probeerde Alberto Solà Jiménez hetzelfde. Hij zou zijn voortgekomen uit een affaire van JC met een vrouw uit een rijke Spaanse familie. Pikant detail: Ingrid en Alberto, die elkaar tot voor kort niet kenden, lieten DNA –testen uitvoeren waaruit met 91% zekerheid blijkt dat ze één dezelfde ouder hebben.

The King and Di

© RDA / Getty Images © RDA / Getty Images

Het proces van Ingrid is niet echt een verrassing. Volgens het boek ‘The Solitude of the Queen’ van Pilar Eyre bedroog Juan Carlos koning Sofia met zeker 1500 vrouwen. “Hij is onverbeterlijk,” stelt Pilar. “Hij houdt van de jacht, van het versieren. Ze moeten mooi zijn en ze moeten uit de betere kringen komen omdat die discreter zijn.” Zijn meest bekende verovering zou prinses Diana zijn geweest, met wie hij het volgens meerdere van Diana’s biografen aanlegde in 1986. Het huwelijk van Sofia en JC was toen al geen echte relatie meer: zij betrapte hem al in 1976 in Toledo met Spaanse actrice Sandra Mozarowsky in bed. Sandra stierf op mysterieuze wijze toen ze bij het plantjes water geven van haar balkon viel. Hmm.

Hoe fout kun je zijn?

© Getty Images © Getty Images

De oude koning jaagt nog altijd op vrouwen en ondergaat vitamine-injecties en anti-age behandelingen om zijn libido op peil te houden. Blijkbaar met resultaat, want toen Juan Carlos tijdens een nogal bloeddorstige olifantenjacht in Botswana zijn heup brak, lekte bliksemsnel uit dat hij dat in gezelschap van zijn vermeende minnares Corinna zu Sayn-Wittgenstein had gedaan. De blondine, zo te zien ook goed bevriend met de plastisch chirurg, vloog ook met hem mee in de private jet die hem terug naar Spanje bracht. Gezellig!

Seksschandaal in Zweden

© Anna-Lena Ahlström / Kungahuset.se © Anna-Lena Ahlström / Kungahuset.se

De koning van Zweden was in ieder geval zo verstandig om niemand zwanger te maken tijdens zijn buitenechtelijke capriolen, maar dat maakt ze niet minder spectaculair. De koning, een nogal verlegen, streng-ogende monarch, werd in het boek ‘Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken’ neergezet als liefhebber van met alcohol doordrenkte orgieën en jacuzzifeestjes met naakte modellen. Tel daar contacten met friends in low places bij op en een vorst kan zomaar chantabel worden, hoe keurig hij ook met zijn vrouw poseert.

‘Zo verliefd als een tiener’

© Michel Linssen / Getty Images © Michel Linssen / Getty Images

“Stripclubs, illegale clubs, callgirls die naakt waren onder hun bontjas – vrouwen waren simpelweg het dessert, lekkertjes voor bij de koffie,” aldus Katrine Kielos in Aftonbladet. Een van zijn bekendste veroveringen was Camilla Henemark, een Zweeds-Nigeriaanse popster en model waarop hij eind jaren negentig ‘zo verliefd als een tiener’ was. “Toen het voorbij was, raakte ik in een diepe depressie,” zegt Camilla, bekend van Army of Lovers. “Het was één groot feest met heel veel champagne en geld geweest.”

En weer door

© Getty Images © Getty Images

De koning deed niet eens moeite om het te ontkennen, maar gaf na de elandenjacht midden in een bos een bizarre persconferentie waarin hij zei: “Ik heb gesproken met mijn familie en de koningin en we hebben besloten om deze bladzijde om te keren, want dit zijn dingen die lang geleden gebeurd zijn.” Opmerkelijk genoeg heeft zijn berustende houding geholpen. Een béétje beschadigd is hij wel, maar de Zweden bleven opmerkelijk relaxed onder het gedrag van hun koning. En koningin Silvia ook. Zo komt blauw bloed toch wel erg makkelijk met een slippertje weg.

Laatste nieuws