Dit is hoe de eerste ontmoeting van Diana en prins Charles écht ging

Het onderzoeksteam van The Crown doet het boekje open over de ware gebeurtenissen die het vierde seizoen van de Netflix-hitserie geïnspireerd hebben.

Het was alles behalve romantisch wanneer prins Charles en Diana Spencer elkaar voor het eerst ontmoetten.

“We weten dat zij en Charles elkaar ontmoet hebben toen zij 16 jaar oud was, maar hij toen datete met haar oudere zus Sarah. De ontmoeting vond plaats in Althorp, het huis van de Spencer familie”, vertellen de producers, Annie Sulzberger en Oona O’Beirn, van The Crown, een populaire serie op Netflix (wie kent ’t niet?!). De eerste keer dat de twee oog in oog met elkaar stonden, was Diana verkleed als een boom, ja, een boom, voor de A Midsummer Night’s Dream voorstelling.

“Het kostuum is bedacht door Peter Morgan, maar het is gebaseerd op onderzoek. De aanstaande prinses hield als tiener namelijk veel van dansen en optreden”, vertelt Oona O'Beirn. “De tweede ontmoeting in de serie was tijdens de Badminton Horse Trials, maar in wekelijkheid vond die plaats op het landgoed van de De Pass familie. Ze sprak hier zelf over in de documentaire Diana: In Her Own Words. Ze zei dat ze samen op een hooibaal zaten en met elkaar praatten over Lord Mountbatten's begrafenis.”

Voor het vierde seizoen was de druk hoger dan ooit tevoren voor de makers van de serie. “Het wordt lastiger naarmate we dichter bij het heden komen, omdat mensen deze periode goed kennen en er een heel duidelijke mening over hebben gevormd,” zegt O’Beirn. “Er is misschien geen definitieve waarheid, maar het is onze taak om beide kanten te belichten, zodat alle betrokkenen begrepen worden.”

Alhoewel een groot deel van de serie gebaseerd is op feiten, zijn sommige tijdlijnen aangepast en gebeurtenissen herschreven voor een dramatisch effect. “Het irriteert ons wanneer kranten schrijven dat we het fout hebben,” legt Sulzberger uit. “Wanneer we afwijken van de geschiedenis, dan doen we dat bewust. Ook die scènes zijn in detail onderzocht.”

Bron: VOGUE NL | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws