Ka-ching! Wat is het vermogen van William, Kate, Harry & Meghan?

Zó verdienen de Cambridge'jes en de Sussex'jes hun centen.

Lees ook

Waarbij de Cambridge'jes teren op de centen van de koninklijke familie, verdienen de Sussex'jes tegenwoordig aan leuke deals met Netflix en Spotify.

Het zakenblad Forbes schatte in 2017 dat de familie goed was voor zo'n 88 miljard dollar (da's best wat) en in 2019 schreven ze dat het persoonlijk vermogen van de Queen op 500 miljoen dollar wordt berekend. Maar hoeveel zijn de andere royals per persoon eigenlijk waard?

Maar ja, het antwoord ligt natuurlijk niet zo 1, 2, 3 voor de hand. Helemaal is het lastig te berekenen nu prins Harry en Meghan ervoor hebben gekozen om zich terug te trekken uit de koninklijke familie. Sinds het hele Sussexit-gedoe, hebben zij ervoor gekozen om financieel onafhankelijk te zijn en dat betekent het einde van de Sovereign Grant voor de Sussex'jes. Het is een wet die ervoor zorgt dat de koningin en iedereen om haar heen betaald krijgt. Vooralsnog is het onduidelijk hoe die beslissing invloed heeft gehad op hun vermogen.

Team Sussex

Wel is duidelijk dat H&M zich prima kunnen onderhouden. Meghan heeft haar persoonlijke vermogen veelal opgebouwd tijdens haar carrière als actrice (ze verdiende zo'n 57,500 dollar per Suits aflevering) en Harry heeft zich na de Sussexit weten te onderhouden met de erfenis die zijn moeder, prinses Diana, hem naliet. Forbes schatte in februari dat Meg en de prins samen zo'n 10 miljoen dollar waard zijn. Dit is inclusief de waarde van hun nieuwe stulpje in Los Angeles. Maar daar houdt het niet op, want Team Sussex zit er warmpjes bij. Zo haalden ze lucratieve deals met Netflix en Spotify binnen. Laatstgenoemde alleen al zou tussen de 15 en 18 miljoen dollar waard zijn.

De prins zijn persoonlijke vermogen ligt wel wat hoger, het wordt geschat op zo'n 35 à 40 miljoen dollar. Hetzelfde geldt voor prins William, aangezien de prinsen beiden vergelijkbare bronnen van inkomen hadden.

Team Cambridge

Wills is zoals gezegd zo'n 40 miljoen dollar waard. Dit vermogen is opgebouwd uit de erfenis van prinses Diana en uit die van zijn overgrootmoeder (de Queen Mother), hij verdiende als helikopterpiloot circa 70.000 dollar per jaar en hij ontvangt inkomen van de Duchy of Cornwall en de, eerdergenoemde, Sovereign Grant. In 2018 werd het vermogen van hertogin Kate geschat op zo'n 7 à 10 miljoen dollar. La Middleton stapte als een rijke bruid in het huwelijksbootje in 2011 en dat had ze allemaal te danken aan de lucratieve business van haar familie, Party Pieces.

De Duchy of Cornwall is een koninklijk hertogdom van het Verenigd Koninkrijk. Dat financiert al sinds 1337 'de openbare, charitatieve en persoonlijke activiteiten van de prins van Wales.' Hieruit wordt bijvoorbeeld ook het salaris van prins Charles betaald en worden enkele royals uit onderhouden. Al met al, niet slecht voor een royal…

Bron: Forbes

Laatste nieuws

Zie ook