Brengt Meghan Markle met haar sieraden een zoenoffer aan het Koningshuis?

Bij haar laatste televisieverschijningen droeg Meghan kettingen die een diepere betekenis blijken te hebben.

Lees ook

Tijdens haar korte verschijning in The Late Late Show en haar uitgebreide interview bij Oprah droeg Meghan Markle verschillende soorten blauwe edelstenen om haar nek. En het leuke aan die fonkelende stenen is dat ze niet alleen een stijlvol accessoire zijn, maar ook altijd een diepere betekenis hebben. Tijd om er een analyse op los te laten!

Lapis Lazuli

Tijdens prins Harry's optreden bij the Late Late Show with James Cordon kregen we Meghan heel eventjes te zien in een videogesprek. Het korte fragment bood net genoeg beeld van de hertogin om te zien dat ze een grote Lapis Lazuli om haar nek had hangen. De gouden ketting is van het merk The Class, een bedrijfje van Meghans goede vriendin Taryn Toomey, en heeft volgens de beschrijving op de website een speciale betekenis.

“Lapis Lazuli helpt bij zelfexpressie en het onthullen van je innerlijke waarheid. De edelsteen kan in het bijzonder mensen helpen die meer zelfvertrouwen en een diepere connectie met hun innerlijke stem nodig hebben.” Wellicht ietwat zweverig, maar erg passend voor iemand die besluit het meest openhartige royal interview in jaren te geven.

En over dat interview gesproken, ook in gesprek met Oprah droeg Meghan betekenisvolle blauwe edelstenen met een koninklijke connectie.

Aquamarijn

Toen ze aanschoof bij Oprah droeg de hertogin van Sussex een gouden ketting van het ethisch verantwoorde juwelenmerk Pippa Small, een ontwerper die ook geliefd is bij schoonzus Kate. Maar ook schoonvader Charles is verbonden aan het merk. Pippa Small werkte namelijk jarenlang samen met de liefdadigheidsorganisatie van de prins. Dat Meghan juist deze ketting, die ze ook al eens in 2018 droeg, weer uit haar sieradendoosje heeft gehaald, is volgens royaltyfans dan ook van grote betekenis: een knipoog of zelfs een 'zoenoffer' aan haar schoonfamilie.

Daarnaast heeft de aquamarijn ook op zichzelf een zekere waarde. Zo zou deze edelsteen kalmerend werken en boosheid, irritatie en stress moeten verminderen. Welkome eigenschappen wanneer de familieverhoudingen op scherp staan!

Aquamarijn is tot slot ook de centrale steen van de ring die Meghan droeg tijdens haar huwelijksreceptie, en die ooit van prinses Diana is geweest. De armband die de hertogin tijdens het interview om had, was overigens ook een erfstuk van Lady Di. Het lijkt erop dat Meghan, hoewel ze wist dat het onthullende gesprek een grote invloed zou hebben op de royal family, de Windsors er toch een beetje bij wilde hebben.

Bron: Marie Claire UK, Hello Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook