Alles over de relatie tussen prinses Anne en hertogin Camilla

Vragen over de toekomst van de monarchie draaien om Camilla Parker-Bowles en prinses Anne.

Geen enkel lid van de Britse koninklijke familie is gespaard gebleven om op te duiken in een soortgelijk drama.

Zo ook de relatie tussen prinses Anne, de enige dochter van koningin Elizabeth, en Camilla Parker-Bowles. De twee vrouwen vormen de kern van de koninklijke familie en hebben behoorlijk wat ups en downs gehad. Camilla trouwde in 2005 met kroonprins Charles, maar haar relatie met Anne gaat veel verder terug dan dat.

Verliefd op dezelfde man

Voor iedereen die zich maar enigszins bewust is van koninklijke ins en outs, is het waarschijnlijk al bekend dat Camilla vanaf jonge leeftijd met de koninklijke menigte meeging. Ze was een Londense debutante in de jaren zestig, behoorde tot de societykringen en was de minnares van Charles gedurende zijn huwelijk met Lady Diana Spencer. Camilla leerde de prins kennen via Anne. Er is niets beters dan een potentiële partner te ontmoeten via een wederzijdse vriend, nietwaar? Helaas pakte deze liefde toch wat ongelukkig uit. Camilla Parker-Bowles en prinses Anne hebben niet de gemakkelijkste relatie gehad en dat kan te danken zijn aan hun betrokkenheid bij dezelfde man. Prinses Anne was namelijk de toenmalige scharrel van Andrew Parker-Bowles, de man met wie Camilla later trouwde nadat Charles haar afwees en liet zitten.

Anne was head over hells verliefd op Andrew en zag een huwelijk wel zitten. Helaas zette de koninklijke familie daar een stokje voor. Andrew was namelijk katholiek en als lid van de Church of England mocht de prinses niet met hem trouwen. Kort hierna ontmoette Andrew Camilla en ging hij voor haar op de knieën. Het stel kreeg twee kinderen, maar ging wegens wederzijdse ontrouw uit elkaar.

Roerige tijden

Toen Camilla en Charles elkaar in 2005 – na hun jarenlange affaire – het jawoord gaven, gaf Anne Camilla naar verluidt the cold shoulder. De prinses heeft een heel traditionele benadering van de monarchie en vindt haar koninklijke plichten het allerbelangrijkste. Ze was daarom ook not amused met het nieuwe verliefde echtpaar dat in de jaren daarvoor erop los scharrelde en weinig respect toonde aan de monarchie. Camilla voelde zich jarenlang geïntimideerd door de prinses en de jaren na haar huwelijk ervaarde ze als zenuwslopend, deels omdat drama's uit het verleden niet werden uitgesproken.

Hoewel de twee elkaar tegenwoordig enigszins kunnen luchten, was dit vroeger anders. Het schijnt dat Camilla haar zinnen expres op de Britse kroonprins heeft gezet als wraak op de prinses. Haar man, Andrew, voelde gedurende hun huwelijk nog altijd iets voor de prinses. Na zijn ontrouw wat leidde tot hun scheiding, wilde Camilla Anne terugpakken. Camilla was 'hartstochtelijk verliefd' op Andrew, maar zijn vroegere romance met Anne en andere vrouwen duwden haar over de rand. Ze richtte haar pijlen op Charles en de rest is history. Over drama gesproken…

En als je denkt dat het niet gekker kon: Camilla haar ex-man is de peetvader van de dochter van Anne, Zara Phillips. Charles is op zijn beurt weer peetvader van Tom Parker-Bowles (oui, de zoon van Camilla en Andrew). Iets met familie dynamiek?

Toekomstperspectief

Ook het vertrek van de Sussex'jes heeft de banden niet écht beter gemaakt. Zo neemt de invloed van Camilla toe en daar steekt Anne een stokje voor. “Anne heeft Camilla altijd opportunistisch gevonden en nu zij en prins Charles in 2021 breder ingezet worden, probeert ze dit enigszins te blokkeren”, schrijft Daily Mail. De insider vertelt dat Anne gefrustreerd is geraakt door de dynamiek, aangezien ze “zelden tijd alleen heeft met haar broer” om haar gedachten te delen. Daarnaast wordt geschreven dat Camilla eist dat Anne haar wrok uit het verleden gewoon loslaat, maar dat de prinses nog steeds vasthoudt aan diepgewortelde wrok.

Het is dus duidelijk dat er historisch gewortelde spanning tussen beiden heerst. De tijd zal leren hoe Camilla de toekomst van de monarchie zal helpen vormgeven en hoe Anne daarin zal passen. Never a dull moment in Huize Windsor.

Bron: Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws