Aii: zoveel Instagram-volgers verliezen prins Harry en Meghan Markle per jaar

Het zijn er honderdduizenden.

Hoewel prins Harry en Meghan Markle zo'n beetje de meest besproken royals ter wereld zijn, betekent dat niet dat de Duke en Duchess of Sussex ook daadwerkelijk door de hele wereld worden gevolgd op social media. Sterker nog, het stel verliest ieder jaar een hoop volgers.

700.000 volgers

Analysebedrijf Hypeauditor is namelijk tot de conclusie gekomen dat het Instagramaccount van Harry en Meghan vorig jaar zo'n 700.000 volgers heeft verloren. Enne, voor een account met miljoenen volgers is dat behoorlijk veel. Daarnaast zouden hun volgers maar voor 66 procent uit 'echte mensen' bestaan. De overige procenten worden volgens het analysebedrijf opgevuld door bots.

Ontvolgen

Prins William en Kate Middleton kregen daarentegen juist meer volgers het afgelopen jaar. Het Instagrammaccount van Harry's broer mocht namelijk 1 miljoen nieuwe volgers verwelkomen. Het account van de koninklijke familie kreeg maar liefst 1.3 miljoen nieuwe volgers.

Royaltywatcher Angela Levin denk wel te weten waarom Harry en Meghan ineens zoveel volgers hebben verloren. “Ze vertellen mensen om mededogen te hebben, maar tegelijkertijd tonen ze absoluut geen mededogen tegenover hun eigen familie. Ze klagen over de klimaatverandering en vertellen ons dat we milieuvriendelijker moeten gaan leven, maar tegelijkertijd stappen ze te pas en te onpas op privé-vliegtuigen. Mensen zijn het niet langer eens met hun gedrag en stoppen dan ook met hen te volgen”, aldus Levin.

Negatieve mening

Enne, daarnaast zou volgens onderzoek van YouGov blijken dat 49 procent van de Britten een negatieve mening heeft over prins Harry, terwijl hij ooit nog het populairste lid van het Britse koningshuis was. Meghan is echter nog minder geliefd in het Verenigd Koninkrijk. Maar liefst 61 procent bekijkt haar negatief.

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws