Royal talk: prinses Märtha Louise en Tessy de Nassau in gesprek

De Noorse prinses is openhartig in een nieuwe podcast.

Lees ook

Podcasts zijn er in overvloed, maar niet vaak zien we een interview tussen een prinses en een voormalig prinses. De primeur is voor de Noorse prinses Märtha Louise en de Luxemburgse Tessy de Nassau, die openhartig in gesprek gaan over rouw en verlies.

Zoom O’Clock

Tessy Antony de Nassau (ooit prinses van Luxemburg en de echtgenote van prins Louis, nu ondernemer en oprichtster van tig liefdadigheidsorganisaties) knoopt in haar nieuwste podcastaflevering van Zoom O’Clock een gesprek aan met de Noorse prinses Märtha Louise. De twee hebben het vooral over rouw en verlies, waarvan Märtha Louise en haar kinderen een flinke portie hebben gehad de laatste jaren.

Groot verdriet

In 2019 pleegde Ari Behn, de ex-man van prinses Märtha Louise en de vader van haar drie dochters, zelfmoord. Waarna begrijpelijkerwijs een moeilijke periode volgde voor het gezin. “Verdriet is iets dat we op een zeker punt in ons leven allemaal tegenkomen. Helaas was dat voor mijn kinderen al op erg jonge leeftijd. Maar we gaan er allemaal doorheen en ik denk dat het ons belangrijke lessen leert. Dat je er niet omheen kunt, maar dat je er doorheen moet”, vertelt de prinses.

Dochter Maud

Prinses Märtha Louise vertelt dat ze trots is op hoe haar dochters Maud, Leah en Emma met het verlies van hun vader zijn omgegaan. De inmiddels 18-jarige Maud schreef er zelfs een boek over. “Het is een groot proces voor de kinderen geweest, en voor Maud was het een positieve ervaring om het met andere mensen te delen zodat zij ook door haar pijn heen kon werken.”

Randje van depressie

Ook vertelt de prinses dat ze zelf bijna een depressie had na het overlijden van haar ex-man. “Het is alsof je tunnelvisie hebt, want alles wordt erdoor bedekt. Je kunt vast komen te zitten in dat verdriet en depressief worden, zoals ik, maar je kunt er ook weer uitkomen.”

Als jij of iemand die je kent hulp nodig heeft bij gedachten over zelfdoding, bel 113 of gratis 0800-0113.

Bron: Zoom O’Clock, 9Honey | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook