Luxe van het koninklijk leven: de ochtendroutine van Charles en Elizabeth

Je eigen tandpasta doseren? Natuurlijk niet!

Dat royals een veel luxer leventje hebben dan wij, weten we allemaal wel. Sommige dingen blijven ons echter verbazen. Prins Charles blijkt ’s ochtends bijvoorbeeld een routine te hebben waarin hij vrijwel niets zelf doet. Ook zijn moeder houdt er een apart schema op na.

Heel ontspannen

Tuurlijk, er zitten nadelen aan een leven binnen de Britse Royal Family. Je hebt amper privacy, bent verplicht diverse plechtigheden bij te wonen en moet altijd loyaliteit naar je volk tonen. Toch kent het leven in een paleis ook zeker voordelen. We zijn weer eens met onze neus op dat feit gedrukt, nu we weten wat de morning routine van prins Charles is. Hij begint de dag namelijk op een ultiem relaxte manier.

Strijken en badderen

Wij worden elke ochtend ruw gewekt door een irritant geluid dat uit een apparaat op ons nachtkastje komt. We hebben niet al te veel tijd voor we (online) op ons werk moeten verschijnen. Daarom is een beetje haast bij onze ochtendroutine vaak wel geboden. Prins Charles heeft die zorg niet, vertelt Paul Burrell. Hij is lange tijd de butler van prinses Diana geweest en weet dus veel af van het reilen en zeilen in het paleis.

In de film Serving the Royals: Inside the Firm benoemt hij dat Charles nogal kan genieten van de finer things in life. Vooral als het op zijn ochtendroutine aankomt, neemt hij dat serieus. “Iedere ochtend worden zowel zijn pyjama als zijn schoenveters gestreken. Ook wordt zijn bad voorbereid en moet de temperatuur daarvan precies goed zijn.” Daar houdt het echter niet op: Charles laat een van zijn personeelsleden elke ochtend precies de juiste hoeveelheid tandpasta op zijn tandenborstel leggen.

Beeld: BrunoPress

Geleerd van z’n moeder

Het zal je niet verbazen dat Charles niet de enige in zijn familie is die zulke extravagante ochtenden heeft. Ook zijn moeder, Queen Elizabeth, kan er wat van. Volgens de MailOnline begint ze elke dag met thee en de nodige hoeveelheid luxe. Terwijl ze de thee – die uiteraard voor haar is klaargezet – drinkt, laat een van haar personeelsleden haar bad vollopen. Ook bij Elizabeth moet het badwater exact de juiste temperatuur hebben. Het wordt iedere dag door middel van een houten thermometer gecontroleerd, aldus Angela Kelly. Zij is de persoonlijke assistente van the Queen herself. In de tussentijd legt een ander personeelslid één van Elizabeths drie outfits voor de dag klaar.

Ontbijt, doedelzak en afspraken

Na haar bad laat Elizabeth haar haar in model brengen door haar persoonlijke kapper. “Ontbijt wordt elke dag om 08.30 stipt geserveerd, in de privé-eetkamer van de Queen”, aldus Kelly. Het liefst hoort Elizabeth het geluid van een doedelzak op de achtergrond bij haar ontbijt, wat bij voorkeur ook nog eens live voor haar wordt gespeeld. Een uur na aanvang van het ontbijt is Elizabeth helemaal klaar voor een nieuwe dag vol afspraken. Tja, onze eigen ochtendroutine steekt er toch een beetje schamel bij af.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws