Gaan William en Kate binnenkort in dit kasteel wonen?

Wellicht is het binnenkort tijd voor een koninklijke verhuizing.

Lees ook

Het gezin van William en Kate staat vaak in de spotlights. De afgelopen paar jaar zijn de Cambridge’jes zich langzaam aan het voorbereiden op hun rol als koning en koningin (aangezien de kans bestaat dat Charles voor de eer bedankt). Ze verdelen hun tijd over drie verschillende huizen en nu lijkt het erop dat er nóg een onderkomen bijkomt.

Vooral in Londen

Hertog William en hertogin Kate hebben woningen in Norfolk (Anmer Hall) en Balmoral (Tam-Na-Ghar). Het grootste gedeelte van hun tijd spenderen ze sinds 2017 echter in Kensington Palace, in hartje Londen. De woning die ze daar hebben, wordt ook wel ‘Apartment 1’ genoemd. Hoewel de naam anders suggereert, gaat het om een riante woning met vier verdiepingen.

‘The Fort’

Naast die drie onderkomens is er nu een nieuw huis in beeld bij het Cambridge-gezin. Het zou gaan om Fort Belvedere, wat ook wel bekendstaat als ‘het vergeten kasteel van Queen Elizabeth’ of ‘Het Fort’. Volgens de Britse krant The Mirror is het kasteel oorspronkelijk gebouwd voor prins Wiliam Augustus tussen 1750 tot 1755. Het kasteel bevindt zich op het Windsor Great Park, op steenworp afstand van het onderkomen van de Queen, en is blijkbaar gereserveerd voor William en Kate.

Fort Belvedere, rond 1900. Beeld: Wikimedia Commons

Bestemming onbekend

Het bericht van The Mirror komt niet uit de lucht vallen. Kortgeleden werd al bekend gemaakt dat William en Kate op zoek waren naar een nieuw optrekje en hun oog op Windsor hadden laten vallen, onder andere om dichter bij de Queen en bij Kates ouders in de buurt te wonen. We zijn benieuwd of de verhuizing doorgezet zal worden en zo ja, wat er dan met de andere drie onderkomens van het koninklijke gezin gaat gebeuren. Stiekem hopen we dat ze opengesteld worden voor het grote publiek. Hoe leuk zou het zijn als je bijvoorbeeld in Anmer Hall zou kunnen overnachten of daar een tour zou kunnen krijgen? Wij melden ons aan!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook