‘Prins William en Kate Middleton zijn klaar voor het koningschap’

De voormalige privésecretaris van de Cambridge'jes heeft er alle vertrouwen in.

Het kan nog jaren duren voordat prins William de troon bestijgt, maar volgens zijn voormalige privésecretaris zijn de Cambridge'jes er al helemaal klaar voor: “Je kunt je geen beter paar wensen.”

Serieuze stappen

Prins William en hertogin Kate zouden zich al hard aan het voorbereiden zijn op een toekomst als king en queen. Op een moderne manier, dat wel: de twee zouden het vooral belangrijk vinden om online goed gezien te worden en zo de monarchie met de tijd mee te laten gaan. Maar meer traditionele stappen worden er ook genomen. Er wordt bijvoorbeeld al gefluisterd dat Wills en Kate serieus overwegen om naar Windsor te verhuizen, om alvast meer betrokken te zijn met het reilen en zeilen van het dagelijks leven van Queen Elizabeth. Volgens hun voormalige privésecretaris, Jamie Lowther-Pinkerton, komt het wel goed met die twee.

Verschillende achtergronden

Juist Kate's achtergrond als 'burgermeisje' is een troef, denkt Lowther-Pinkterton. “[William] heeft de ervaring met hoe de instelling werkt en hoe het door de jaren heen is veranderd. De hertogin heeft het pragmatische bewustzijn van iemand die uit een nette, nuchtere familie komt.” En dat is volgens de oud-privésecretaris het geheime recept voor een geslaagde invulling van het koningschap, vertelt hij aan People. “Ze brengen beide verschillende middelen mee om het geheel te kunnen bereiken.”

Dichter bij de mensen

De hertog en hertogin van Cambridge “spelen een belangrijke rol door verschillende onderwerpen aan te snijden waarmee de koninklijke familie zich vroeger niet mee bezighield”, aldus een ander voormalig staflid. Door heel aanwezig te zijn op social media en aandacht te vestigen op zaken als mentale gezondheid, ouderschap en klimaatverandering doen ze hun best om een stapje dichter bij de mensen te komen, iets herkenbaarder te zijn dan de vorige generaties. “Gelukkig hebben ze elkaar en de training die ze hebben gehad”, besluit Lowther-Pinkerton. “Ze hebben de afgelopen tien jaar een solide band opgebouwd. Zelfs als je het hele koninkrijk had afgezocht, zou je nog geen beter paar vinden.”

Een kléin detail is dat prins William en hertogin Kate natuurlijk nog even op hun nieuwe titels zullen moeten wachten. Queen Elizabeth zit nog fit op de troon, en met de goede genen van zijn ouders kan prins Charles wellicht ook nog wel 25 jaar mee. De kans bestaat dat de Cambridge'jes al voorbij de normale pensioenleeftijd zijn als ze eenmaal koning en koningin-gemalin worden. En hoe modern ze dan nog zijn?

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws