Waarom prins William en Kate Middleton vaak matchen in het blauw

Wat een mooi gebaar!

Lees ook

Als we eens goed naar foto’s van prins William en Kate Middleton kijken, valt het ons op dat ze vaak hun kleding op elkaar afstemmen. Met name de kleur blauw voert de boventoon, en dat heeft een logische verklaring. 

Royal blue

Als je het eenmaal ziet, kun je er niet meer omheen: de Cambridge’jes zijn groot fan van de kleur blauw. Zo wordt de familie vaak op de foto gezet in blauwe outfits, maar verschijnen prins William en Kate Middleton ook regelmatig in het blauw op werkbezoeken of feestelijke gelegenheden.

Karen Haller, gedragspsycholoog en auteur van The Little Book Of Color, sprak met MyLondon over de opvallende kledingkeuzes van de Cambridge’jes. Want dat de kleur blauw overduidelijk aanwezig is in hun garderobekast, dat moge duidelijk zijn. En het heeft een mooie betekenis, stelt Haller. “Het dragen van dezelfde tint laat zien dat ze als een familie samenkomen en zichzelf presenteren als een echte eenheid.”

Blauwe-outfit-Kate-William
Ook met zonnige temperaturen weet het koppel zich aan het blauwe thema te houden. Bron: BrunoPress
Blauwe-outfit-Kate-William
Bron: BrunoPress
Blauwe-outfit-Kate-William
Bron: BrunoPress

Van lichte tinten tot een helderblauw jasje: alle soorten blauw passeren de revue.

Blauwe-outfit-Kate-William
Het blauwe ensemble van Kate staat prachtig met haar bruine lokken. Bron: BrunoPress

Queen Mother

Waarom ze dan voor de kleur blauw hebben gekozen? Toevallig wil het zo zijn dat blauw de favoriete kleur was van de Queen Mother, die vaak in blauw werd gespot. Ze stond bekend als een zeer geliefde royal, wat met name kwam door haar enorme toewijding aan koninklijke plichten. Hun kledingkeuze is dus volgens sommige royaltykenners een knipoog naar de moeder van Queen Elizabeth. Wat een mooi gebaar!

Bron: Woman and Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook