5x het favoriete vintage accessoire van de Queen

Koninklijke allure meets Sophia Loren: een stijlvolle toevoeging van je outfit.

Als er één accessoire omarmd wordt door koningin Elizabeth, dan is dat wel de zijden sjaal. Dit ietwat ouderwetse accessoire weet ze iedere keer te dragen met koninklijke allure en een goede toef stijl én humor. Van een vrolijk printje tot haar geliefde corgi's: we zetten de favoriete looks op een rijtje.

Wie de zijden sjaal, of hoofddoek, zegt, zegt gegarandeerd Queen Elizabeth off-duty. Wanneer de koningin in haar vrije tijd gezien wordt (bij een paardenshow, op haar landgoed in Windsor, op vakantie in Schotland…) is dat steevast met een sjaaltje om heur haar geknoopt. Uiteraard kiest ze wel voor een bijpassende kleur of print, want we willen natuurlijk geen fashion faux pas hebben, vrije tijd of niet.

De koningin samen met een jonge prins Andrew, in 1979. Bron: BrunoPress

Een sjaal helpt niet alleen je haar te beschermen, maar laat ook je outfit stralen. Zoals in 2011, waar HM zeker opviel met haar vrolijke sjaal tussen een hoop grauwe kleuren.

De koningin schittert in een gele sjaal met donkerblauwe accenten, in 2011. Bron: Solarpix / BrunoPress

Wat voor verschil een kleur kan maken, laat de koningin ook zien in 2013. Hier draagt ze dezelfde groene jas, maar heeft ze het gecombineerd met een roze sjaal met bloemetjes. Klassiek, stijlvol en past perfect bij de groene jas. Tja, het blijft toch ook een fashion queen, die Elizabeth.

De koningin met een witte sjaal met roze accenten, in 2013. Bron: BrunoPress

In 2016 koos ze voor blauw, en droeg ze een blauwe trui met donkerblauwe accessoire. Ook dit heeft ze weer perfect gecombineerd met een crèmekleurige sjaal met blauwe bloemetjes. Flowers for spring groundbreaking? Bij de koningin wel!

Een zomers printje voor de koningin tijdens de Royal Windsor paardenshow, in 2016. Bron: BrunoPress

En uiteraard onze grote favoriet! Deze konden we je zeker niet ontnemen, want dit is de koningin pur sang. Met haar vertrouwde groene jas, klassieke zonnebril en een smaragdgroene sjaal met bruine accenten. Als je goed kijkt zie je de koninklijke corgi's op de sjaal schitteren. Hoe leuk is dat?

De koningin met een smaragdgroene sjaal met de royal corgi’s, in juli 2021. Bron: BrunoPress

Hare Majesteit heeft nog nooit een zijden sjaaltje gezien dat haar niet beviel. Ze bezit ze in alle kleuren, met jachttaferelen, zeilschepen en Griekse goden erop. Het beschermt het koninklijke kapsel tegen het wispelturige Britse weer en het is nog fashionable ook. Dat is uiteraard Hermès, sinds jaar en dag het high end merk op sjaaltjesgebied.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws