Wauw! Prinses Ingrid Alexandra stralend en chic op nieuwe foto’s

Achttien jaar en nu al een echte powervrouw.

Hoera! Het is de grote dag van prinses Ingrid Alexandra. De toekomstige koningin van Noorwegen viert vandaag haar achttiende verjaardag en is he-le-maal klaar voor een grotere royal rol.

Zakelijk, chic, glamorous: het staat haar allemaal fantastisch op de nieuwe verjaardagsfoto’s.

Prachtig achttien

Om de verjaardag van de prinses te vieren, deelt het Noorse hof deze week niet een, maar twee keer een serie portretten van Ingrid Alexandra. Vandaag waren het twee kiekjes met ultra-vorstelijk decor. We hebben hier wel met de tweede in lijn voor de Noorse troon te maken!

Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff
Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff

Zakelijk chic

Maar het blijft niet bij poseren voor bladgoud en historische gordijnen. Eerder deze week liet het Noorse hof weten dat prinses Ingrid Alexandra meteen helemaal bij de wereld van de volwassenen hoort en haar eigen kantoor heeft gekregen in het koninklijk paleis. Hoewel het hof benadrukt dat ze zich komende jaren vooral op haar opleiding zal richten, stralen deze foto’s toch wel écht een nieuwe, volwassen kant van Ingrid uit. She’s ready to rule!

Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff
Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff

Sinds deze week moet prinses Ingrid Alexandra dan ook echt aan de bak: ze kreeg bijvoorbeeld al een rondleiding bij het hooggerechtshof en maakte kennis met de premier. Daarbij verscheen ze ook al strak in het pak (zou Kate Middleton afgelopen september haar stijlinspiratie zijn geweest?). Op Instagram deelt het paleis een serie leuke foto’s: de tiener neemt alvast plaats op een troon, lijkt het allemaal oprecht interessant te vinden en stráált. Er is geen greintje zenuwen bij haar te bespeuren.

Om de sportieve kant van prinses Ingrid Alexandra te benadrukken – ze is fervent surfer en skiër – deelt het Noorse hof ook nog een leuke video van de prinses. Ze is te zien met haar ouders, kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit, en broertje prinses Sverre in de sneeuw. Vooral het fragment vanaf 0:50 is erg grappig, zelfs als je geen chocola kunt maken van wat Ingrid vertelt. Blijkbaar heeft kroonprins Haakon via een Instagram-advertentie ‘handige’ opvouwbare krukjes gekocht voor tijdens het wintersporten, maar ze vallen een beetje tegen als je een vorstelijke zetel bent gewend…

De festiviteiten rondom Ingrid Alexandra’s achttiende verjaardag laten nog even op zich wachten (na het rumoer rondom Amalia’s verjaardagsfeestje vorige maand zetten de Noren snel een streep door hun plannen…), maar de prinses kan later dit jaar nog rekenen op een galadiner om deze mijlpaal te vieren. Ook zendt de televisiezender NRK1 vrijdagavond het allereerste grote interview met de prinses uit. Hebben we nog tijd voor een spoedcursus Noors?

Hoe dan ook, happy birthday Ingrid!

Bron: Vorsten | Beeld: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff

Laatste nieuws