Hilarisch: Friends-personage Monica heeft glansrol in Downton Abbey

De rol is op haar lijf geschreven!

Lees ook

Was jij ook zo’n grote fan van de Downton Abbey-familie? Helaas moeten we nog even wachten tot de nieuwste film, Downton Abbey: A New Era, uitkomt – de releasedatum is verplaatst naar april –, maar dat betekent niet dat we het kostuumdrama hoeven te missen. Acteur Hugh Bonneville, die Lord Grantham speelt, pakt namelijk zijn kans in The John Bishop Show.

Downton Abbey x Friends

Downton Abbey kennen we van de prachtige kostuums en de spannende verhaallijnen. De populaire serie Friends uit de jaren negentig is dit allesbehalve. Toch is er een verband: Hugh Bonneville liet tijdens het Britse programma The John Bishop Show zien dat hij allerlei variaties op het kostuumdrama kan maken. In een live-sketch, die de naam ‘Acquaintances: The One Where Monica Randomly Finds Herself In Downton Abbey‘ kreeg, werd hij vergezeld door Elizabeth McGovern, die in de serie de vrouw van Lord Grantham speelt, en Friends-ster Courteney Cox.

‘I know’

In de korte sketch zien we hoe Lord Grantham in zijn eigen kamer zit. Als hij klaagt dat er niemand is om het huis schoon te maken, komt Monica voorbij. De echte Friends-fans weten natuurlijk dat Monica bekend stond als neurotisch schoonmaker. De rol van dienstmeisje is haar dan ook op het lijf geschreven. Als Lord Grantham vraagt of ze zeker weet dat ze het huis met honderd kamers wil schoonmaken, reageert Monica met haar bekende uitspraak: ‘I know!’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jon Chapman (@jonchapmanhair)

Downton Abbey: A New Era

Aan het publiek te horen vond iedereen het een geslaagde sketch! Waarschijnlijk heeft dit alleen maar de honger van fans naar de volgende film aangewakkerd, waarin de Crawleys naar de Franse Rivièra gaan. In de vorige film kregen we te zien hoe Lord en Lady Crawley koninklijk bezoek kregen, Tom Brandson in knoop zat met zijn anarchistische Ierse Republikeinse verleden en Henry Talbot alles deed voor een plaats binnen de familie. We zijn benieuwd hoe het verder gaat!

Bron: Tatler | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook