Wie is de kersverse verloofde van Downton Abbeys Michelle Dockery?

De 'Mary Crawley'-actrice heeft een grote liefde in haar leven.

Michelle Dockery heeft meer te vieren dit jaar dan alleen een nieuwe Downton Abbey-film. De actrice maakte vorige week namelijk haar verloving bekend. Maar wie is de aanstaande van ‘Mary Crawley’ precies?

Old-fashioned aankondiging

Michelle Dockery, bekend als Lady Mary Crawley uit Downton Abbey, begint 2022 met heugelijk nieuws. Vorige week kondigde de actrice namelijk haar verloving aan op een Downton-waardige manier: met een advertentie in de krant (Lady Violet would approve!). “De verloving tussen Jasper, de zoon van Michael Waller-Bridge uit King’s Lynn, Norfolk, en Teresa Waller-Bridge uit Battersea, Londen en Michelle, de jongste dochter van Michael en Lorraine Dockerey uit Gidea Park, Essex, is aangekondigd”, was te lezen in The Times. Wat, en vooral wie, gaat er schuil achter dit officiële bericht?

Diamanten ring

Jasper Waller-Bridge, de verloofde van Michelle, is zelf ook geen onbekende binnen de televisiewereld. Hij is medeoprichter van Day One Pictures, een film- en televisieproductiebedrijf, en de broer van actrice en filmproducente Phoebe Waller-Bridge. Michelle en Jasper leerden elkaar in 2019 kennen door gemeenschappelijke vrienden en verschenen datzelfde jaar voor het eerst samen in het openbaar. Michelle laat zelden iets los over haar relatie, maar een ‘bekende’ van het stel zegt in Daily Mail dat ze ‘alles heel rustig aan hebben gedaan en het heel fijn vinden om samen te zijn.’ Deze week werd de actrice gezien met een fonkelende diamanten ringHappy times, al heeft Michelle geen makkelijke geschiedenis als het op verlovingen aankomt.

Michelle Dockery als bruid in Downton Abbey. Beeld: BrunoPress

Weduwe

Niet alleen haar beroemde personage heeft te maken gehad met het verlies van een grote liefde: helaas weet Michelle er ook in het echte leven alles van. Eerder was de Downton-ster namelijk verloofd met John Dineen, maar voordat ze hun bruiloft konden vieren, overleed hij aan kanker. “Ik noem mijzelf een weduwe“, vertelde Michelle er een aantal jaar geleden over aan The Guardian. “We waren verloofd, maar in ons hart al getrouwd, en daarom beschouw ik mezelf als een weduwe.”

Bruiloft & première

Over de bruiloft van Jasper en Michelle is niets bekendgemaakt. De actrice houdt, zoals gezegd, haar privéleven liever buiten de schijnwerpers en is niet meer te vinden op social media. Wél zien we haar binnenkort weer schitteren als Lady Mary in de nieuwe film Downton Abbey: A New Era, die vanaf 17 maart 2022 in de Nederlandse bioscopen draait.

Bron: Town & Country, Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws