Opnieuw grote zorgen om Queen Elizabeth

Waarom horen we niets van het paleis?

Lees ook

Hoe gaat het nu met de gezondheid van Queen Elizabeth? Al enkele maanden maken de Britten zich zorgen over hun vorstin, en een positieve coronatest van prins Charles helpt niet bepaald om de gemoederen tot bedaren te brengen.

Charles & Elizabeth

De Queen vierde afgelopen weekend dat ze zeventig (!!!) jaar op de troon zit. Dat deed ze op z’n Elizabeths: met een grote glimlach, een grapje op zijn tijd en een trouwe dorgi aan haar zijde. Tijdens deze eerste verschijning van 2022 kwam Her Majesty kwiek over, maar dat neemt de vele zorgen over haar kwakkelende gezondheid nog niet weg.

Queen Elizabeth
Queen Elizabeth tijdens haar 70-jarig jubileum. Beeld: BrunoPress

Queen Elizabeth wordt natuurlijk ook een dagje ouder – in april staan er 96 kaarsjes op de verjaardagstaart – en doet de laatste tijd rustig aan. Donderdag kwam echter het nieuws naar buiten dat prins Charles voor de tweede keer besmet is met corona, kort nadat hij zijn moeder nog heeft bezocht. De Britse media zijn in rep en roer: Hoe maakt de Queen het nu?

In de gaten

Het paleis heeft niks losgelaten over de gezondheid van Elizabeth (en zelfs niet over die van Charles). Een ‘bron uit het paleis’ vertelt echter aan Hello! dat de 95-jarige vorstin momenteel geen symptomen heeft en goed in de gaten wordt gehouden door haar artsen.

“We weten dat ze prins Charles op dinsdag heeft gezien. Hij was op Windsor Castle voor een inhuldiging en heeft zijn moeder daarna bezocht. Het paleis bevestigt noch ontkent dat de Queen COVID heeft, dus niemand weet het”, vat koningshuisdeskundige Russell Myers samen in The Mirror. “Maar ze is natuurlijk 95. Ze heeft de afgelopen maanden veel gezondheidsproblemen gehad. Ik verwacht dat de artsen haar met regelmaat testen en afwachten wat er gebeurt.”

Weer aan het werk

Aan het einde van 2021 liet het paleis weten dat de Queen voorlopig rust zou nemen ten behoeve van haar gezondheid. Ze liet zich niet meer zien bij evenementen, maar handelde ‘alleen’ haar kantoorwerk af (dat vinden we ook heel wat, dertig jaar na de pensioenleeftijd). Deze week maakte Buckingham Palace bekend dat H.M. zo nu en dan weer in het openbaar zal verschijnen. Maar een volledige terugkeer naar een volle agenda? Dat zit er niet in voor Elizabeth.

Camilla: ‘Ik heb geluk gehad’

Hoewel hertogin Camilla de laatste dagen ook meermaals met prins Charles op pad is geweest, is zij niet besmet. “Ik heb geluk gehad”, vertelde ze afgelopen donderdag tijdens een werkbezoek. “Ik ben gelukkig negatief. Ik heb zoveel tests gehad.”

Toch is prins Charles niet de enige royal die momenteel thuiszit: ook koningin Margrethe van Denemarken en koning Felipe van Spanje hebben het virus te pakken. Beterschap, allemaal!

Bron: Hello, Nine, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook