Prinses Eugenie onthult schattige bijnaam voor zoontje August

Eugenie onthulde het vorige week op zijn eerste verjaardag.

Lees ook

Net zoals prins George zijn vader prins William ‘Pops’ noemt en Meghan en Harry’s dochter Lilibet vaak ‘Lili’ wordt genoemd, heeft prinses Eugenie ook al een bijnaam voor haar zoontje August bedacht.

Eerste verjaardag

In februari 2021 verwelkomden prinses Eugenie en hubby Jack Brooksbank hun eerste kindje, zoon August. Ter ere van August zijn eerste verjaardag plaatste prinses Eugenie afgelopen week een schattig kiekje op Instagram. Te zien is hoe Eugenie, Jack en August met zijn drieën genieten in de sneeuw. “Fijne 1ste verjaardag aan onze kleine held Augie. Je bent zo’n speciale ziel die elke kamer opfleurt met je lach en zwaai. Je hebt ons zo trots gemaakt. We houden van je! 💙💙💙”, schreef de prinses bij de foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie)

Bijnaam

Fans kunnen niet genoeg krijgen van de foto, al valt er over de caption ook genoeg te zeggen. Zo wordt er vooral gesproken over de schattige bijnaam – namelijk Augie – die Eugenie blijkbaar voor August heeft bedacht. “We love you Augie”, schrijft een volger bijvoorbeeld in de comments. Op de tweede foto krijgen we nog een glimp van baby August te zien, namelijk met een heus naamplaatje achter op zijn rug. Lief!

Royal bijnamen zijn al lang niet meer ongebruikelijk. Zo zijn er talloze ‘nicknames’ binnen de koninklijke familie bekend. De zus van Eugenie, prinses Beatrice, heeft bijvoorbeeld verschillende koosnaampjes gekregen van haar moeder, Sarah Ferguson. Sarah noemt haar dochter soms Trixie Bell of Bea. Prinses Eugenie, komt er misschien iets beter vanaf. Zij wordt door haar moeder ‘Euge’ en my little magic dust genoemd.

Koosnaampjes

Ook aan de andere kant van de Britse koninklijke familie wordt er genoeg over en weer geroepen qua koosnaampjes. Lilibet, Gan-Gan of Cabbage zijn bijvoorbeeld de bijnamen van Queen Elizabeth. En ook de kinderen van prins William en hertogin Kate worden zelden bij hun echte naam genoemd door familie en vrienden. Vooral prinses Charlotte heeft een schattige en very royal bijnaam, namelijk Lottie of Poppet.

Het koosnaampje van prins George zorgt ongetwijfeld voor verwarring onder de Windsors… Bij de geboorte van prins George voorspelde prins Charles al dat hij in no time ‘Georgie’ genoemd zou worden, maar inmiddels heeft de 8-jarige prins een heel scala aan andere bijnamen. Op school werd de oudste zoon van Kate en William al gauw omgedoopt tot ‘PG’, afkorting van Prince George, onthulde de ouder van een klasgenootje eens. Dit veranderde later in ‘PG Tips’, een bekend Engels theemerk, en de Cambridgje’s zelf zouden George nu kortweg ‘Tips’ noemen.

Bron: Town & Countrymag | Beeld: Instagram, Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook