Hoe gaat het nu met prinses Mabel?

10 jaar na het fatale skiongeluk van prins Friso.

Het is vandaag precies tien jaar geleden: op 17 februari 2012 kreeg prins Friso een skiongeluk in het Oostenrijkse Lech. Deze dag staat bij menig Nederlander nog in het geheugen gegrift. Maar hoe gaat het vandaag de dag met zijn vrouw, prinses Mabel

Skiongeluk

De koninklijke familie gaat al jaren op wintersport in het Oostenrijkse Lech, zo ook in 2012. Helaas had deze vakantie een vreselijke afloop. Op de laatste dag werd Friso getroffen door een lawine, toen hij met zijn vriend Florian Moosbrugger buiten de piste aan het skiën was. De prins werd na het ongeluk overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Innsbruck en later naar het Wellington Hospital in Londen, waar het gezin woonde. Anderhalf jaar later, op 13 augustus 2013, overleed hij op paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Friso werd 45 jaar oud en liet zijn vrouw Mabel en hun dochters, Luana en Zaria (nu 17 en 15 jaar oud), achter.

Heel Nederland leefde mee met Mabel en de kinderen na het ongeluk. Ondanks de zware periode waren de prinses en haar dochters een jaar later ‘gewoon’ van de partij tijdens de volgende skivakantie in Lech. Friso leefde op dat moment nog. Maar hoe gaat het nu, tien jaar later met Mabel?

Buiten de schijnwerpers

Tegenwoordig leeft de prinses buiten de schijnwerpers in Londen, maar daar zit ze absoluut niet stil. Mabel is econoom, politicoloog en mensenrechtenactivist. Hierdoor – en dankzij slimme beleggingen, waar Friso ook nog aan heeft bijgedragen – is Mabel één van de rijkste Oranjes. Volgens Quote heeft de prinses een vermogen van maar liefst 880 miljoen euro opgebouwd.

Hoe het liefdesleven van de prinses eruitziet na het overlijden van haar man, weten we niet precies. Wel heeft ze in 2018 in een interview met LINDA. gezegd dat ze de hoop niet opgeeft. “We hebben zeker veel over de dood gesproken. En ook dat we hoopten dat, mocht er ooit iets met één van ons gebeuren, de ander weer geluk zou vinden”, zei ze destijds. “Nu, op mijn vijftigste, durf ik te zeggen dat ik mijn leven weer op de rit heb. Ik heb zin in de jaren die voor me liggen.”

Invloedrijke vrouw

De afgelopen jaren heeft Mabel een indrukwekkende cv opgebouwd, waardoor ze zichzelf een invloedrijke vrouw mag noemen. De prinses is één van de 100 Global Leaders For Tomorrow en één van de invloedrijkste vrouwen in het Verenigd Koninkrijk, aldus Harper’s Bazaar. Maar ze doet nog veel meer. Zo zet ze zich in voor de strijd tegen kinderhuwelijken, is ze initiatiefnemer en voorzitter van Girls Not Brides: The Global Partnership to End Child Marriage en van VOW for Girls. Ook heeft ze bij de Verenigde Naties in New York gezeten en zette ze zich in om aandacht te vragen voor hiv en aids.

Contact met schoonfamilie

Het contact met de schoonfamilie is nog altijd erg nauw. Een paar jaar geleden besloot Mabel zelfs om een woning in Nederland aan te schaffen. En niet zomaar een huis, maar een grote villa van 245 vierkante meter in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen. Desondanks blijft Londen haar thuisbasis, hier verblijft Mabel het grootste deel van de tijd samen met dochters Luana en Zaria.

Ski van Friso

Eén van de ski’s die prins Friso droeg tijdens het ongeluk in 2012 is zo’n twee jaar geleden teruggevonden. De vinder van de ski heeft dit afgelopen week bekendgemaakt. Hij vond hem op de plek waar Friso en zijn vriend destijds aan het skiën waren. Wanneer de Oranjes weer in Lech zijn voor wintersport, wil hij hem graag teruggeven aan de familie.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws