Time flies: Gravin Luana van Oranje-Nassau viert 17e verjaardag

Alweer 17 kaarsjes voor de oudste dochter van prinses Mabel en prins Friso! Hoe gaat het nu met haar?

Lees ook

Pfoe, wat worden de kleinkinderen van prinses Beatrix toch al groot! De achttiende verjaardag van prinses Amalia zal niemand zijn ontgaan, maar ook graaf Claus-Casimir bereikte deze week de volwassen leeftijd. En een ander kleinkind, gravin Luana, is ook hard op weg naar de volwassenheid. De oudste dochter van prins Friso en prinses Mabel viert vandaag haar zeventiende verjaardag.

Gravin Luana

Dat het nichtje van prinsessen Amalia, Alexia en Ariane niet vaak in beeld is, blijkt wel uit de foto bovenaan dit artikel. Die stamt alweer uit 2018, toen prinses Beatrix met haar kleinkinderen haar tachtigste verjaardag vierde.

Emma Luana Ninette Sophie gravin van Oranje-Nassau, jonkvrouw van Amsberg kwam vandaag precies zeventien jaar geleden ter wereld in Londen als oudste dochter van prins Friso en Mabel Wisse Smit. Samen met haar moeder en zusje Zaria (15 jaar) woont ze nog altijd in de Britse hoofdstad. Oma Beatrix komt er regelmatig op bezoek, maar we zien Mabel en haar dochters zelden hier in Nederland.

Titels, troonopvolging en koninklijke familie

Net als nichtjes Eloise en Leonore draagt Luana de titels ‘gravin’ en ‘jonkvrouw’, maar een plaatsje in de lijn van troonopvolging heeft ze niet. Dat komt omdat haar ouders zonder toestemming van het parlement in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Dat betekent niet dat ze niet in koninklijke kringen wordt gezien. Samen skiën in Lech deed prinses Mabel met haar dochters ook nog na het tragische, fatale ongeluk van prins Friso (overleden in 2013).

Prinses Mabel, Luana, prinses Beatrix en Zaria, 2014. Beeld: BrunoPress

En in 2015 spotten we nog ’n hoop blonde koppies op de Groene Draeck, het privéjacht van prinses Beatrix.

Beeld: BrunoPress

De laatste openbare verschijning van Mabel, Luana en Zaria was dus in 2018. Ruim vier jaar geleden alweer, dus we kunnen ons voorstellen dat gravin Luana inmiddels is uitgegroeid van puber die haar moeder bijna voorbijschiet tot jongedame. Zou ze nog steeds zoveel op Mabel lijken?

Prinses Mabel en haar dochters in 2018. Beeld: BrunoPress

Over hoe het nu met Luana is, weten we dan ook weinig. Hoe verdrietig het ook is dat haar vader er niet meer is, zouden Mabel en haar dochters het goed maken in Londen. Gezien de leeftijd van Luana, verwachten we dat ze nu met een van haar laatste jaren aan de secondary school bezig is. Wat de kleindochter van prinses Beatrix daarna staat te wachten? Misschien dat we op een update én een nieuw kiekje kunnen rekenen als Beatrix ook van plan is om haar 85ste verjaardag volgend jaar met alle kleinkinderen te vieren.

Happy birthday, Luana!

Bron: Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook