Deze royal lady heeft de duurste garderobe

De meeste koninginnen, prinsessen en hertoginnen hebben voor duizenden euro's couture in de kast hangen, maar deze royal spant de kroon.

Welke koningin, prinses of hertogin let niet op een dubbeltje meer of minder tijdens het shoppen? De meeste royal ladies hebben voor duizenden euro’s aan couture in de kast hangen, maar er is één Koninklijke Hoogheid die de kroon spant en alleen in 2021 al voor meer dan 100.000 euro aan kleding in haar winkelmandje stopte.

Tellen maar

De bloggers van royal fashion website UFO No More slaan aan het eind van ieder jaar aan het rekenen. Ze nemen de nieuwe outfits van de meest modieuze koninginnen, prinsessen en hertoginnen onder de loep, speuren de prijskaartjes op en rekenen vervolgens uit welke royal het afgelopen jaar het vlijtigst geld over de balk heeft gesmeten. Eind 2021 betekende dit dat zij maar liefst 940 nieuwe kledingstukken van de royals analyseerden. En, wie denk je dat de duurste koninklijke garderobe heeft?

And the winner is…

Op nummer één staat de hertogin van Cambridge. Zij debuteerde maar liefst 118 nieuwe kledingstukken in 2021, met een totale waarde van 102.711,64 euro. Dat betekent dat een gemiddeld nieuw kledingstuk in de kast van Kate Middleton maar liefst 1006,98 euro kost.

hertogin Kate
Beeld: BrunoPress

Het zuinige jaar van prinses Charlene

In 2020 was het nog prinses Charlene van Monaco die haar kledingkast met de duurste items had gevuld. Zij gaf dat jaar meer dan 106.000 euro uit voor ‘slechts’ 74 nieuwe kledingstukken. In 2021 was Charlene bijna heel het jaar niet in beeld vanwege haar gezondheidsproblemen. Daardoor staat ze nu een stuk lager op de lijst, al is de gemiddelde prijs van de kledingstukken waarin we haar vorig jaar wél zagen alsnog gemiddeld 1990,30 euro per stuk.

Charlene tijdens een van haar laatste openbare verschijningen, in januari 2021. Beeld: BrunoPress

Top 3

Na hertogin Kate zijn het Meghan Markle, de hertogin van Sussex, en koningin Máxima die diep in de buidel tastten voor hun royale garderobe. Meghan gaf vorig jaar zo’n 74.000 euro uit aan nieuwe kleding, en koningin Máxima shopte voor bijna 62.000 euro aan nieuwe items bij elkaar. Gemiddeld telt onze fashion queen zo’n 1200 euro neer per kledingstuk.

Beeld: BrunoPress

Wie houdt de hand op de knip?

De top drie van Kate, Meghan en Máx wordt gevolgd door kroonprinses Mary van Denemarken en kroonprinses Victoria van Zweden (ruim 50.000 euro aan nieuwe fashion), koningin Mathilde van België (die ook net boven de 50.000 zit), Sophie, de gravin van Wessex en prinses Sofia van Zweden (beide met zo’n 45.000 euro aan kledingaankopen), prinses Eugenie van York (25.000 euro) en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen (24.000 euro). Verbazingwekkend is dat een van de grootste koninklijke stijliconen, koningin Letizia van Spanje, ‘slechts’ 22.000 euro neertelde voor de aanvulling van haar garderobe. Nog zuiniger waren prinses Madeleine van Zweden (18.000 euro), prinses Beatrice van York (13.500 euro) en prinses Marie van Denemarken (11.000 euro) – maar die vervullen dan ook een stuk minder royal duties dan de bovenste helft van deze lijst.

Marie, die dus als zuinigste uit de bus komt, betaalt alsnog gemiddeld 400 euro per kledingstuk. Zo héél schuldig hoeven we ons na onze volgende shopsessie dus niet te voelen, toch?

Bron: UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws