Zo ziet de moeder van Katja en Birgit Schuurman eruit

Ze hebben hun looks niet van een vreemde.

Lees ook

Katja Schuurman en haar jongere zusje Birgit staan regelmatig in de spotlights. Ze werken al jaren als actrice, zangeres en presentatrice. Allebei maken ze vaak duidelijk dat ze veel te danken hebben aan hun ouders. Hoe ziet hun moeder, Sonja Schuurman, er eigenlijk uit? We hebben een aantal foto’s voor je verzameld.

Liefde voor kunst

Sonja Schuurman werd in 1948 geboren op Curaçao. Daar bleef ze tot haar achttiende, toen ze naar Nederland verhuisde. Ze volgde een opleiding tot onderwijzeres aan de Kweekschool in Utrecht. Haar hart ligt echter altijd al bij de kunst: ze heeft vanaf haar jeugd een interesse voor schilderkunst. Door de jaren heen is ze steeds meer gaan schilderen en heeft ze een eigen stijl en techniek ontwikkeld. Ze kwam erachter dat ze vooral graag realistische schilderijen maakt, waar ze het liefst acrylverf voor gebruikt. Het onderwerp kan verschillen, maar ze heeft een voorkeur voor mensen, natuur en romantische stadsgezichten.

Af en toe een foto

Sonja schildert dus al heel wat jaren. Ze heeft door de jaren heen een aantal workshops gevolgd en maakt al 20 jaar deel uit van een schildersgroep. Op de website van haar bedrijf Sonja Schuurman Schilderijen is een selectie van haar werk te bewonderen. Daarnaast heeft ze een eigen Instagram-pagina, waarop ze regelmatig een foto van haar werk deelt. Zoals dit portret van haar dochters!

Kookboek

Naast prachtige schilderijen heeft Sonja ook een kookboek gemaakt. Van alle markten thuis, deze dame! Aan tafel met Sonja Schuurman: verhalen en recepten van een bijzondere familie verscheen in 2007. In dat boek, opgetekend door Nathalie Driessen en Amber van Rijn, laten Sonja en Wim een aantal van hun favoriete recepten zien.

Niet alleen Sonja zelf, maar ook haar dochter Katja plaatst af en toe een foto van haar op Instagram. Wil je foto’s van Sonja en haar dochters zien? Ga dan naar de volgende pagina.

Laatste nieuws

Zie ook