Royal breakfast: dit is het favoriete ontbijt van koningin Máxima

Het blijkt een stuk simpeler dan je zou denken.

Ontbijten: iedereen doet het anders. De een begint de dag met een grote maaltijd, terwijl de ander het juist klein houdt. Sommige mensen ontbijten meteen, anderen wachter liever een paar uur. Hoe ziet het ontbijt van onze koninklijke familie er eigenlijk uit? Koningin Máxima deed er bij ZappSport een boekje over open.

Dag vol activiteiten

Onze koningin was te gast bij ZappSport om over de Koningsspelen te praten, een serie activiteiten die vorige week vrijdag werden georganiseerd op diverse basisscholen. Tijdens het korte vraaggesprek vertelde ze ook over voeding, specifiek over het ontbijt. Ze vertelde dat ze samen ontbijten een belangrijk moment in de dag is. “Wij willen altijd met zijn vijven ontbijten. Het is voor ons een ritueel dat belangrijk is en waarbij we de dag doornemen”, aldus de koningin. Toch zit dat moment er een stuk minder vaak in dan vroeger, aangezien prinses Amalia en prinses Alexia allebei niet meer thuiswonen.

Máxima vertelde ook aan presentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard met welk eten ze zelf de dag begint. “Meestal iets van yoghurt met vruchten. En een thee.” Hoewel je bij royals misschien gauw aan een fancy breakfast denkt die een butler op een dienblaadje komt brengen, is dat bij onze koningin dus niet het geval.

Genoeg energie voor de dag

De reden dat Máxima naar haar ontbijt werd gevraagd, is omdat de Koningsspelen op basisscholen door het hele land van start gingen met een gezamenlijk ontbijt. In totaal deden ongeveer 1,3 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied mee aan de activiteiten. De koningin benadrukte het belang van de eerste maaltijd van de dag: Als je niet ontbijt heb je geen energie om te gaan sporten. Het is goed om eiwitten binnen te krijgen en een goeie bruine boterham. En dan naar school!”

Bron: Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws