Wow: zo zag Dr. Phil er vroeger uit!

Herken jij de talkshow-host nog terug?

Lees ook

Al jarenlang is hij vaste prik op de buis: Dr. Phil McGraw weet de meest spraakmakende televisie te maken en lijkt niet weg te denken van tv. Maar voor hij met de bekende kale kop en borstelsnor op tv verscheen, maakte hij furore als ‘Mr. Tackle’ in het football-team van zijn school. Herken jij hem nog terug?

71 jaar

Je zou het niet direct zeggen als je hem ziet, maar ‘dokter’ Phil McGraw is inmiddels al 71 jaar. In september mag hij 72 kaarsjes uitblazen, maar naast een iets grijzere coupe lijkt hij nog exact de Dr. Phil die we kennen uit de zeroes. In de late jaren ’90 was McGraw regelmatig te zien in de Oprah Winfrey Show, en de legendarische talkshow-host hielp hem uiteindelijk zijn eigen show te lanceren. Naast Dr. Phil himself is ook Oprah Winfrey namelijk een executive producer van de show Dr. Phil.

In 2002 was het dan eindelijk zo ver, en verscheen Phil McGraw voor het eerst op de buis in/als Dr.Phil. Sindsdien is de show eigenlijk altijd op televisie geweest. Mogelijk gaat hij binnenkort overigens z’n laatste seizoen in. De show werd in 2018 namelijk vernieuwd voor vier seizoenen, waarmee deze in mei 2023 ten einde zou komen. Afijn, wie weet sleept Hollywood nog een last-minute verlenging uit de kast voor de bekende dokter.

Dokter?

Of tja, dokter? Er is nogal wat controverse over deze titel. Hoewel de titel van de show Dr. Phil de suggestie wekt dat McGraw een medisch professional is, en hij door veel mensen gezien wordt als een echte therapeut, zit de vork toch anders in de steel.

Dr. Phil heeft ooit een Ph.D gehaald in klinische psychologie aan de North Texas State University. Zijn licentie als psycholoog is inmiddels echter al lang en breed verlopen. Bovendien geldt in de Verenigde Staten de regel dat een license in de ene staat niet direct ook geldig is voor een andere staat. Omdat McGraw zijn licentie dus niet in de staat Californië heeft behaald, waar hij woont en waar de show wordt opgenomen, is hij eigenlijk geen dokter. Maar goed, volgens de Californische autoriteiten hoeft hij geen licentie te hebben, omdat hij in de show ‘geen psychologie bedrijft’.

Maar voordat hij op tv verscheen, zag Dr. Phil er heel anders uit…herken jij hem nog terug?

Laatste nieuws

Zie ook