Queen niet aanwezig bij eigen tuinfeesten deze lente

Slecht nieuws voor de Queen.

Met een platina jubileum op de planning gaat Queen Elizabeth een drukke zomer tegemoet. Vanwege haar gezondheid is het nog maar afwachten of de Queen alle festiviteiten wel kan bijwonen. In aanloop naar het jubileum heeft ze de eerst feesten al afgezegd.

Afwezig

Elizabeth kan deze lente vanwege haar kwakkelende gezondheid en mobiliteitsproblemen niet aanwezig zijn bij haar eigen tuinfeesten. De tuinfeesten worden ieder jaar door de koningin georganiseerd om zo genodigden, vaak van liefdadigheidsorganisaties, te bedanken voor hun inzet. De feesten zijn op 11, 18 en 25 mei bij Buckingham Palace, en zullen ondanks de afwezigheid van de Queen, wel gewoon doorgaan. Andere leden van het koningshuis nemen haar plek over. Wie dat gaan zijn, wordt later bekend gemaakt.

Een woordvoerder zei: “Hare Majesteit de Koningin zal op de tuinfeesten van dit jaar worden vertegenwoordigd door andere leden van de koninklijke familie; nadere bijzonderheden over de aanwezigheid zullen te zijner tijd worden bevestigd”. De feesten konden de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege corona. Het zou de eerste keer sinds 2019 zijn dat Elizabeth weer een feest op Buckingham Palace zou organiseren.

Opening van het parlement

Ook is de Queens aanwezigheid bij de staatsopening van het parlement op 10 mei nog onzeker. Een woordvoerder van Buckingham Palace zei dat waarschijnlijk op de dag zelf pas duidelijk wordt of Elizabeth er zal zijn of niet. De koningin heeft tijdens haar regeerperiode de opening slechts twee keer gemist. In 1959 en 1963 was ze zwanger van prins Andrew en daarna van prins Edward, en werd haar toespraak voorgelezen door Lord Chancellor.

Bron: Mirror UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws