Wat doet koningin Máxima op Pinterest?

Van stijlinspiratie tot afvaltips, blijkbaar pint ook koningin Máxima erop los.

Lees ook

We kunnen urenlang door Pinterest scrollen om inspiratie op te doen. Of het nu gaat om gezonde, doordeweekse recepten, chique kapsels, de laatste modetrends of ideeën voor je droomhuis: het platform is op ieder gebied een onuitputtelijke inspiratiebron. Ook voor koningin Máxima!

Lekker pinnen

Iedereen die ‘pint’, oftewel inspiratieborden maakt op Pinterest, weet hoe verslavend het kan zijn. En blijkbaar geldt dat ook voor koningin Máxima. Naar verluidt brengt Máx haar vrije uurtjes graag door op de site, waar ze onder andere ideeën en inspiratie verzamelt voor haar koninklijke garderobe.

Diëten, design en decoratie

Volgens royaltydeskundige Rick Evers (via Vanitatis) gebruikt koningin Máxima het platform vaak om dieettips op te slaan – Pinterest staat er boordevol mee. Een biograaf van de koningin, journalist Soledad Ferrari, kan beamen dat Máx zich net als veel andere vrouwen nog wel ‘ns zorgen wil maken over haar figuur. Zo zou Hare Majesteit in 2015 meer dan 10 kilo zijn afgevallen door het eiwitrijke NewFysic dieet, maar via Pinterest nog altijd inspiratie zoeken om haar figuur te behouden.

Daarnaast gebruikt de koningin het platform volgens Evers om inspiratie op te doen voor het paleisinterieur. Zo zou Máx een Pinterest-bord hebben met foto’s van mooi gedekte tafels, designstukken en droomkeukens. Zelfs als je in een paleis woont kun je altijd wegdromen bij een leuker optrekje, nietwaar?

Foto’s van zichzelf

Ook weet de royaltykenner te vertellen dat koningin Máxima een bord heeft met pins van…zichzelf! Met 62 foto’s van zichzelf om precies te zijn. Waar veel mensen foto’s van de royals gebruiken als stijlinspiratie, doet Máx dat blijkbaar zelf ook. De foto’s die ze van zichzelf opslaat, is eigenlijk een verzameling van de looks die ze graag nog een keer zou dragen. Een heel persoonlijk lookbook dus, niet verkeerd als je als modekoningin altijd je eigen styling doet. We kunnen dus nog heel wat outfit repeats verwachten bij de koningin! Een van de outfits die Máxima graag weer zou dragen is haar witte Stella McCartney-japon, die wat ons betreft zeker in de herhaling mag.

Koningin Máxima in Stella McCartney bij het galadiner voor het corps diplomatique in Amsterdam, 2019. Beeld: BrunoPress

Anoniem account

Uit al deze informatie is wel duidelijk dat Evers het account van de koningin grondig bestudeerd heeft. Hoewel wij ook wat graag door de inspiratiebronnen van Máxima zouden scrollen, verklapt de royaltykenner helaas niet hoe het anonieme account van Hare Majesteit precies te vinden is, om haar privacy te bewaren. Oké, is ook wat voor te zeggen natuurlijk. Wij pinnen ondertussen lekker verder.

Bron: Vanitatis | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook